כמעט כל אדם שהיה גר בישראל עבד בה והופרשו לו כספים מהמעביד. מדובר בכספי קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות, ביטוחי חיים, ביטוחי מנהלים, תגמולים, פיצויים ועוד. כספים אלו הופקדו בגופים פיננסיים בישראל. גם עצמאים הפרישו לעצמם כספים מסוגים אלו, במיוחד שקיבלו נקודות זיכוי ממס הכנסה.
במקרים רבים הספיקה שנת עבודה אחת כדי שיצטברו כספים אלו. אפילו סכום נמוך, כמו 200 ש"ח לדוגמא, שהופרש מזה שנים הופך להון קטן ממוצע של כ-25,000 ש"ח, בזכות הריביות שנצברו במהלך השנים.
למרבה הצער, מרבית תושבי החוץ אינם יודעים כלל על כספים אלו, הם חושבים שלא הופרש עבורם סכום כלשהו או שכבר שחררו את כל כספם.
במקרים אחרים, הישראלים לשעבר יודעים שיש כספי פנסיה או קרנות, אך מתקשים לפדותם בשל קשיים בירוקרטיים.
איך הסופרוומן של עולם הכספים האבודים מצליחה לעשות זאת?
עו"ד מיכאלה זילברמן יצאה למלחמה מול מאות גופים פיננסיים וחברות ביטוח כדי לסלול הדרך לכל ישראלי שגר בחו"ל לקבל את כספו האבוד בחזרה מישראל. היא נלחמת עבור כל אחד מתושבי החוץ עד שנמצאים הכספים וניתן לפדות אותם.
המספרים מפתיעים מאד. למרבית האנשים, מיכאלה מוצאת בין 25-20 אלף שקלים בממוצע לאדם, רבים מהם לא יודעים על הכספים הללו.
לעתים גם, מתגלים חשבונות אבודים בבנקים או תוכניות חיסכון שההורים הפקידו עבור הילדים, שגדלו ועברו לחו"ל (כמו: תוכנית "דן חסכן" הוותיקה בבנק הפועלים ובכל הבנקים).
משרדה של עו"ד זילברמן מטפל גם בנפטרים, כשהיורשים נמצאים בחו"ל.
משרדה של עורכת הדין זילברמן מיכאלה מצא פתרון מהפכני לכל המשוכות שיש לצלוח בדרך ומטפל בכספים, לקוח אחר לקוח ומצליח לגבות למרות הקשיים.
מיכאלה, מה גורם לרוב האנשים לשכוח את הכספים הללו?
"יש סיבות רבות לניתוק הקשר בין הכספים לבעלי הזכויות, וחברות הביטוח העבירו את המידע של כספים אלו לקובץ נפרד המכונה "מנותקי קשר". רבים מהם עזבו לפני שנים רבות את הארץ ולא עדכנו כתובת חדשה בחברות הביטוח, חברות ביטוח התמזגו במהלך השנים ומידע אבד, רבים איבדו את הקשר עם סוכן הביטוח שלהם ואינם זוכרים איפה יש להם כספים ועוד. אם אדם נפטר, חברות הביטוח אינן יודעות מי היורשים שלו או היכן לאתרם ובמקרה כזה הכסף הופך לכסף אבוד. מדובר בסכומים מפתיעים- בין מספר אלפי שקלים בודדים למאות אלפי שקלים לכל אדם".
איך נוצרו הכספים ולמה קוראים להם "כספים אבודים"?
"כל מי שעבד בישראל בצורה מסודרת הפרישו כספים עבורו, על פי חוק" מספרת עו"ד זילברמן. "ההפרשות התחילו מקום המדינה, והרבה מאוד בשנות השמונים והתשעים, הכספים צברו ריביות והצמדה ולכן כיום מגיעים לסכום גבוה".עוד מוסיפה מיכאלה שהכספים נקראים "כספים אבודים" כי אבד הקשר בין הכסף לבעלים שלו, אך הכספים עצמם קיימים.
סיפורי ההצלחה:
עד היום שוחררו לעשרות אלפי אנשים כספים. להלן דוגמאות בודדות: מורה לשעבר מטורונטו שנותרה לה קרן פנסיה בסך של 58,912 ש"ח, עובד "רפאל" לשעבר שחי בניו יורק והשאיר בארץ קופת גמל בסך 72,590 ש"ח, עובדת במלון דן אילת לשעבר ממיאמי שנותרה לה קופת פיצויים בסך 37,830 ש"ח ונהג אגד לשעבר מלוס אנג'לס שהופתע למצוא קרן השתלמות בארץ בסך 92,610 ש"ח.
ולמה בעצם אנשים לא מצליחים לאתר ולשחרר את הכספים הללו?
"יש לא מעט סיבות. אני יכולה להזכיר כמה מהן." היא מפרטת. "רוב האנשים לא מחזיקים תעודת זהות ישראלית פיזית, רבים זוכרים את מספר הזהות , אך אין להם את התעודה עצמה, או שהתעודה ישנה מאד ולא שמישה. דבר זה מהווה בעייתיות קשה מול המערכות והגופים בישראל.
"בנוסף" היא ממשיכה, "רבים לא מודעים שעל שמם יש כספים אבודים. חלקם ניסו לאתר כספים על שמם ולא מצאו. חלקם, שידעו על הכספים, חשבו ששחררו את כל הכספים, אך בפועל, הם שחררו רק חלק : או שחררו את התגמולים בלבד ולא את הפיצויים או שחררו את הפיצויים בלבד ולא את התגמולים, משום שלא יכלו לשחררם באותה עת או לא השיגו האישורים הנדרשים. סיבה נוספת, ישראלים רבים שעברו לזמן קצר למגורים מעבר לים, התאקלמו במקום ולאחר מכן שכחו לחלוטין מהכספים."
היא מוסיפה – "מקרה נפוץ נוסף הוא אדם שאין על שמו חשבון בנק בישראל. במקרה כזה הגופים הפיננסיים פשוט לא משחררים את הכספים לחו"ל וקיים קושי רב כיום לפתוח חשבון בנק בישראל לתושב חוץ".
מדוע כדאי לשחרר את הכספים דווקא עכשיו?
"ניתן כיום, לאור הגברת השקיפות בהתנהלות חברות הביטוח, לפי מדיניות הממשלה, גם לאתר וגם לפדות, דבר שהיה מאוד קשה לעשות בעבר, לפני כ- 15 שנה. כל עוד ניתן לשחרר הכספים כיום, אני ממליצה בחום לעשות זאת בדחיפות, אין לדעת מה ילד יום ואיזה תקנות תטיל הממשלה לגבי כספים אלו, אם במיסוי רב ואם בדרך מקשה אחרת. בנוסף, המתגוררים בחו"ל מעוניינים כיום בכל כסף המגיע להם ולא מוכנים להמתין לעתיד, הבלתי ידוע, ובמיוחד בתקופת הקורונה, שאנשים זקוקים לכל סכום כסף.
האם יכול להיות שגם לכם יש כספים אבודים?
ליצירת קשר עם עו"ד זילברמן מיכאלה
פנו בוואטצאפ ל: 050-799-8116
או שלחו מייל למשרד בכתובת:
ZILBERMAN91@GMAIL.COM