יום שלישי, יוני 6, 2023
  • צרו קשר
  • פרסם אצלנו
  • אודות
  • הירשמו לניוזלטר!
We Are in America
  • ראשי
  • ארכיון גיליונות מודפסים
  • מדורים וכתבות
    • הורוסקופ
    • ספורט
    • בריאות
    • מועדון הספר הטוב
    • ספורטריוויה
    • דבר הרב
    • הדלקת נרות
    • אמא מגשימה
    • חוק ומשפט
  • לוח אנחנו באמריקה
  • אירועים
  • המפרסמים שלנו
  • צרו קשר
אין תוצאות
הראה כל התוצאות
We Are in America
  • ראשי
  • ארכיון גיליונות מודפסים
  • מדורים וכתבות
    • הורוסקופ
    • ספורט
    • בריאות
    • מועדון הספר הטוב
    • ספורטריוויה
    • דבר הרב
    • הדלקת נרות
    • אמא מגשימה
    • חוק ומשפט
  • לוח אנחנו באמריקה
  • אירועים
  • המפרסמים שלנו
  • צרו קשר
אין תוצאות
הראה כל התוצאות
We Are in America
אין תוצאות
הראה כל התוצאות
עמוד הבית אקטואליה

אריאל למען ישראל

מה קורה לבחורה צעירה מלוס אנג'לס שגדלה בחממה של קהילה יהודית חמה ויום אחד מגיעה לאוניברסיטת ברקלי? ראיון עם אריאל מזרחי שגילתה מה זה להיות יהודי בקמפוס אמריקאי

איילה אור-אל ע"י איילה אור-אל
אפריל 5, 2023
ב אקטואליה, חוק ומשפט, חינוך, פוליטיקה מקומית, קהילה
אריאל למען ישראל

אריאל מזרחי

Share on FacebookShare on Twitter

זהו לא סוד שישנה אנטישמיות רבה בקמפוסים רבים ברחבי ארה"ב ובכל זאת אוניברסיטת ברקלי מעמידה רף חדש לחוסר סובלנות כלפי כל מי שמגדיר עצמו כציוני, תומך בישראל או אפילו סתם אחד שמתנגד לאנטישמיות.

זה גם מה שגילתה אריאל מזרחי, 21, סטודנטית באוניברסיטת ברקלי כשישבה יום אחד בקמפוס ליד שולחן הארגון Bears For Israel אשר בראשו היא עומדת (ה-Bears, היא החיה המייצגת את ברקלי, או ליתר דיוק ה-Golden Bears ומכאן השם: דובים למען ישראל). בעוד אריאל יושבת ומשוחחת בשקט עם אישה מבוגרת שניגשה לשולחן, ניגש אליה בחור באמצע שנות ה-20 לחייו והודיע לה בחגיגיות שמה שנותן לו לישון טוב בלילה היא המחשבה שהיא ומשפחתה ימותו.

You might also like

צפו בגיליון המודפס, 203, יוני 2023

צפו בגיליון המודפס, 202, מאי 2023

ערב סרטים ישראלים ביול"א

אריאל ההמומה ניסתה עוד להרגיע את הסטודנט חדור השינאה, אך לשווא. "הוא הפך ליותר ויותר אגרסיבי, זרק הערות כמו למשל שהוא רוצה שכל הציונים ימותו" מספרת אריאל "אמרתי לו: אתה יודע ש- 95% מהיהודים הם ציונים? והוא ענה: 'כן, ואני מקווה שכולם ימותו'".

ככל שאריאל גילתה יותר שליטה עצמית ורוגע, למרות מה שהתחולל בתוכה, כך נראה האיש כועס יותר, הוא התקרב לפניה והמשיך לצרוח נאצות, קללות ואיומים. "'תזהרי, את כלום, את אפס, אני יורק עליך' ועוד כהנה וכהנה.

"פחדתי נורא" מודה אריאל "לא ידעתי מה הוא עלול לעשות לי".

התקרית דווחה למשטרת האוניברסיטה ולאדמינסטרציה. האיש זוהה כסטודנט במגמה להיסטוריה אך לא ברור עדיין אלו צעדים אם בכלל ננקטו נגדו. בינתיים, אריאל שמאוד פעילה בקמפוס למען ישראל המשיכה הלאה בפעילותה. שבוע לאחר התקרית המפחידה, ניסתה אריאל ביחד עם סטודנטים יהודים להעביר את הגדרת ה-IHRA (הברית הבינלאומית להנצחת זכר השואה) לאנטישמיות בסנאט של האוניברסיטה. ההגדרה שפורסמה לראשונה על ידי סוכנות האיחוד האירופי בשנת 2005, משמשת את מחלקת המדינה האמריקאית מאז 2010 ומכונה לעיתים ההגדרה של מחלקת המדינה לאנטישמיות. ההגדרה קובעת: "אנטישמיות היא תפיסה מסויית של יהודים שעשויה להתבטא כלפי יהודים. ביטויים רטוריים ופיזיים של אנטישמיות מופנים כלפי אנשים יהודים או לא יהודים ו/או רכושם, כלפי מוסדות קהילתיים יהודיים ומתקנים דתיים".

לכאורה נשמעת תוכנית פשוטה וקלה לביצוע ולמעשה אף מפתיע שהחוק הזה לא אומץ עוד לפני שנים רבות על ידי מועצת הסטודנטים של ברקלי. אלא שאז נכונה לאריאל וחבריה הפתעה לא נעימה. מסתבר שרבים מחברי הסנאט לא היו מעוניינים לקחת חלק בהצבעה מחשש אולי שתדבק בהם התווית של "אוהבי יהודים" והם עזבו את האולם או כלל לא הגיעו להשתתף בהצבעה. אחרים פשוט הצביעו נגדה.

"שבעה סנאטורים לא הגיעו כלל להצבעה וזהו משהו שמתקבל כתירוץ כשזה מגיע ליהודים אבל לא היה מתקבל בהבנה אם היה מדובר בכל קבוצת אנשים אחרת" אומרת אריאל.

על מנת להעביר את הצעת החוק נדרש לרוב של קולות, אך איך אפשר לזכות ברוב של קולות כשהסנאטורים מעדיפים להתעלם ולא להגיע להצבעה או שהם מצביעים נגדה?

ניסיתם לדבר עם הנהלת האוניברסיטה על החששות שלכם בגלל מקרי האנטישמיות הרבים בקמפוס?
"כן אבל נתקלנו באופן כללי בשתיקה. ברקלי עשתה מאמצים מסויימים אבל יש עוד הרבה מאוד שהם צריכים לעשות. דיברנו אתם לא פעם על כך שאנו, הסטודנטים היהודים לא מרגישים בטוחים בקמפוס. אנחנו מרגישים דחויים על ידי קהילת הקמפוס ומרגישים בחוסר תמיכה של האדמיניסטרציה".

אני מבינה שסבלת מלחץ גדול שהביא אותך בסופו של דבר להגיע ל-Urgent Care כשאת לא מסוגלת לנשום
"כן, זה היה אחרי שבוע מאוד קשה. עבדנו ללא לאות עם סנאטורים כדי לנסות לדבר אתם ולחנך אותם על הצעת החוק שאנו רוצים להעביר, אבל מה שקיבלנו במהלך יום ההצבעה היתה שנאה, קריאות נגדי שאני מסלפת את האמת ושאנו מנסים להשתיק את הסטודנטים הפרו-פלסטינים. והיתה כמובן התקרית של הסטודנט שאיחל לי ולמשפחתי למות, הרגשתי לחץ אדיר. אתה כל הזמן מרגיש שלאנשים לא איכפת לך ומהקהילה שלך וזה קשה. למחרת יום ההצעה קמתי עם חום והשקדים שלי היו נפוחים כל כך שהם סגרו את דרכי הנשימה שלי, לא הצלחתי אפילו לדבר. נדחפתי לנקודה בה נעשיתי חולה פיזית".

לאחר שמצבה של אריאל התאזן, הוריה המודאגים מיהרו להטיס אותה בחזרה ללוס אנג'לס כדי לעזור לה להרגע ולהתאושש. אמה, אתי אלקיס מזרחי, הגיעה לפגוש את בתה בשדה התעופה ברברנק, וזו רצה לזרועותיה ופרצה בבכי קורע לב. "וזו ילדה שאף פעם לא בוכה" מספרת לי אתי בראיון טלפוני "היא פשוט היתה שבורה ועייפה".
בפוסט שזכה להרבה תגובות תומכות בפייסבוק, כתבה אמה של אריאל:

חייתי את רוב חיי בארה"ב. אני חייבת להודות שעד לשנים האחרונות התמזל מזלי שלא חוותי שום אנטישמיות. עם זאת, בשנים האחרונות אני מוטרדת ומלאת חרדה לעתיד ילדיי בארה"ב לאור האנטישמיות העולה.

בסוף השבוע הזה תכננו טיול מהנה לאוהיו כדי לבקר את בתנו הבכורה שהיא רופאה בבית החולים היהודי בסינסינטי. סתם גיבוש משפחתי קטן. התוכניות שלנו נדחו כי נאלצנו להטיס את הבת האמצעית שלנו הביתה בגלל איום על חייה בגלל פעילותה בקמפוס כנשיאת Bears for Israel באוניברסיטת ברקלי.

תקרית איומה, מפחידה ואחת שטלטלה נפשית אפילו את אריאל שבדרך כלל לא מתרגשת מתקריות מחרידות בברקלי (אחד הקמפוסים הכי אנטישמים). אבל הפעם זה היה שונה. הפעם זה לא היה סתם ויכוח פוליטי, כאן אדם איים כמה פעמים שהוא עוקב אחריה ואמר לה שהרעיון שהיא ומשפחתה ימותו נותן לו לישון טוב בלילה… למזלנו היו מצלמות ומספר עדים לתקרית והיא דווחה ומטופלת על ידי הרשויות באוניברסיטה ודרך רשויות יהודיות שעוקבות אחרי התקרית וידאגו לתהליך משפטי שהאוניברסיטה תטפל בתיק כראוי.

כהורים מאוד מודאגים מהמצב, אביה ואני דיברנו איתה על צמצום הפעילות שלה למען ביטחונה. אבל כל מי שמכיר את אריאל יודע כמה היא אסרטיבית ושנונה להציג את הנקודות להחלטתה לא לסגת. החלטה שאנחנו כהורים לא הסכמנו איתה.

לא יכולתי להירדם. הייתי כל כך עצובה, מפוחדת ולא החלטית. האם להתעקש שתפחית את פעילותה בקמפוס למען ביטחונה?

המחשבות לא הפסיקו… ״מה אני מלמדת אותה כאשר דברים מתחילים להיות קשים פשוט עוזבים ופורשים? זה יהיה בניגוד לכל העקרונות שלימדתי אותה כל חייה. זה גם נגד כל מי שאני כאדם. אבל היום אני לא חושבת כאדם, היום אני חושבת כאמא שצריכה לנווט את הגבול הדק הזה בין מה שנכון ומה שבטוח לבת שלי.

ואז המחשבות עברו לקונפליקט פנימי אחר. עוד שלוש וחצי שעות יש לנו טיסה. האם אני מבטלת את הטיול לבקר את בתנו הבכורה? כמנתחת צעירה בתחילת הקרירה שלה אין לה ימי חופשה. יש לי חלון הזדמנות קטן להיות איתה במשך 48 שעות בחודשים הקרובים. איך מחליטים מה לעשות? מה יותר חשוב? שתי בנותי צריכות אותי בו זמנית.

הערתי את שאול משינה והחלטתי שהוא נשאר עם אריאל כי היא עוד לא מרגישה טוב, ואני עולה על הטיסה מוקדם בבוקר עם הבת הצעירה שלנו לעשות שבת עם הבכורה. הרגשתי את הצביטה שלו בלב.

הזמנתי מונית וניגשתי למיטה של אריאל לחבק אותה חזק , ‏כמו שרק אמא יודעת לחבק, ולומר לה שאני עוזבת לאוהיו. כשאחזור ביום שני, אריאל כבר תהיה חזרה באוניברסיטה (דבר שממש מלחיץ אותי).

אריאל מתעוררת ומבינה שאני לחוצה.. ואז היא מתחילה “מאדריי שלי״ – שם כינוי שלי אצלה – "אל תבקשי ממני לעשות משהו שלא היית עושה בעצמך. נו אמא, אצל אנשים כמונו לפרוש זו פשוט לא אופציה. כל עוד שיש אנטישמיות אני אלחם בה״.

היא עצרה, ואז היא המשיכה: ״אני יודעת את הגבולות שלי והתקרית הזו רחוקה מהמקום שבו הגבולות שלי נמצאים. פשוט הייתי צריכה להיות בבית כדי להטעין את הסוללות שלי… נו קטן עלינו… האנטישמים האלו ממש לא מבינים כמה יהודייה אני באמת".

דיברנו כמה דקות והגענו להסכם שאני אטוס לאוניברסיטה בימי רביעי בכל פעם שהיא תנסה להעביר חוק חשוב. סתם לשבת שם עם קהל ענק ששונא אותנו לצפות ולתמוך בילדה הזאת שלנו שנילחמת על הזהות שלה כיהודייה, על המדינה שלה, על העם שלה, ועל כל מה שהיא באמת מאמינה בו.

עזבתי את הבית מודאגת אבל גאה באדם שגידלנו. אנשים כל כך טובים ואמיצים הילדים שלנו חשבתי לעצמי. מודה לאל שבמשך חייהם רוויתי המון נחת מילדיי. עד היום רגעי הנחת האלו באו בלי דאגה. זאת הפעם הראשונה שרגע של נחת וגאווה בא עם המון המון דאגה.

אריאל נולדה בלוס אנג'לס להורים ישראלים שתמיד היו מעורבים ופעילים בקהילה. כשהתקיימו הפגנות או עצרות תמיכה למען ישראל, אמה היתה בדרך כלל בין המארגנים. עשרות תלמידים מבתי ספר שונים היו מגיעים לבית המשפחה, מכינים כרזות תמיכה ויוצאים להפגין. מה הפלא אם כך שכשהגיעה לאוניברסיטת ברקלי, היא הפכה עד מהרה לפעילה מוכרת בקמפוס בכל הקשור לתמיכה בישראל ומאבק באנטישמיות.

אריאל, את מתחרטת שבחרת ללכת לברקלי?
"לא. התקבלתי להרבה אוניברסיטאות אחרות אבל אם אנחנו, הסטודנטים היהודים לא נהיה שם, אז לא יהיה אף אחד שילחם את המלחמה שלנו. חשוב שנהיה שם ונשמיע את הקול שלנו. בסך הכל זהו בית ספר מדהים ויש לנו קהילה יהודית מאוד הדוקה ותומכת, למרות שכן, יש גם סטודנטים יהודים שאינם תומכים בישראל".

האם את נתקלת גם באמירות אנטי-ציוניות או נגד ישראל מצד הפרופסורים?
"יש פרופסורים שמעירים הערות כמו: היהודים שולטים על כל הכלכלה ועוד הערות מהסוג הזה והסטודנטים היהודים מפחדים להגיד משהו ולהגיד כמו למשל שזה לא ממש נכון. יש גם סטודנטים שמתבטאים נגד ישראל והיהודים ואילו היו מתבטאים בצורה הזאת נגד כל בני קבוצה או דת אחרת, זה לא היה מתקבל בהבנה ושתיקה אבל כשזה מגיע ליהודים, זה בסדר ומקובל”.

אריאל מוצאת עצמה מותקפת לא אחת בגלל תמיכתה בישראל, אבל את אותו היחס לא מקבלים סטודנטים פלסטינים או פרו-פלסטינים המביעים את תמיכתם בפלסטין ושינאתם לישראל.

יש כאן צביעות מסויימת, את לא חושבת? זו אוניברסיטה שמגינה על זכויות שחורים, קהילת הגייז, אבל לעולם לא תתמוך בישראל או נגד האנטישמיות.
"אני חושבת שמשום מה לעמוד לצד ולמען העם היהודי לא נופל תחת המטריה של הליברליזם כאן וזה כל כך מוזר. ברור שזה בגלל שאנשים ניסו ליצור את הרטוריקה הזאת שאנשים מגינים על ישראל או על מה שזה לא יהיה. כמות ההתנגדות שקיבלנו ואנו מקבלים על כל צעד שאנו מנסים לעשות כדי לתמוך בעם היהודי, היא מדהימה. אני באמת מקווה שאף סטודנט אחר לא יצטרך להתמודד עם כמות כזאת של שנאה בחייו. הייתי בכנות בהלם שזה קורה. אני חושבת שאנחנו הסטודנטים היהודים כל כך רגילים לכל התקריות האלו שזה פשוט חולף על ידינו עד שקורה מקרה כמו שקרה לי עם אותו סטודנט שאיחל לי ולמשפחתי למות. אבל את יודעת מה? זה רק מניע אותנו יותר להמשיך הלאה ולא לוותר".

אז מה, תמשיכי לנסות להעביר הצעות חוק בסנאט שברור שאינו תומך בסטודנטים היהודים?
"כן, המאבק לא נגמר כאן. הגשתי את מועמדותי לסנאט (הסטודנטים) ואמשיך לנסות להעביר את הצעות החוק האלו. זהו הזמן בו אנו צריכים לאסוף את הקהילה שלנו יחד ולהילחם. יש הרבה סטודנטים שכל כך מפחדים מלנקוט פעולה בגלל שהם רואים את הלך הרוח כאן, אבל אני מקווה לראות יותר סטודנטים מצטרפים אלינו ולא מוותרים על הזכות שלהם להשמיע את קולם".

תגיות: ברקלי
כתבה קודמת

הורוסקופ – אפריל 2023

כתבה הבאה

אימפריית השיש והפורצלן

איילה אור-אל

איילה אור-אל

איילה אור-אל עורכת מגזין "אנחנו באמריקה" מאז שנת 2009, כתבת ידיעות אחרונות בלוס אנג'לס, ה-Forward וה-Jewish Journal, סופרת ומתרגמת ספרים.

כתבות קשורות

צפו בגיליון המודפס, 203, יוני 2023
גליונות מודפסים

צפו בגיליון המודפס, 203, יוני 2023

ע"י מערכת "אנחנו באמריקה"
יוני 2, 2023
צפו בגיליון המודפס, 202, מאי 2023
גליונות מודפסים

צפו בגיליון המודפס, 202, מאי 2023

ע"י מערכת "אנחנו באמריקה"
יוני 2, 2023
ערב סרטים ישראלים ביול"א
ישראל

ערב סרטים ישראלים ביול"א

ע"י מערכת "אנחנו באמריקה"
מאי 13, 2023
חוגגים יום הולדת 75 לישראל
ישראל

חוגגים יום הולדת 75 לישראל

ע"י מערכת "אנחנו באמריקה"
מאי 12, 2023
פרידה מאישה שהיתה להשראה
בריאות

פרידה מאישה שהיתה להשראה

ע"י איילה אור-אל
מאי 8, 2023
כתבה הבאה
אימפריית השיש והפורצלן

אימפריית השיש והפורצלן

מומלצים

זוכרים את סמ"ר ליאל גדעוני | יום הזיכרון

זוכרים את סמ"ר ליאל גדעוני | יום הזיכרון

מרץ 29, 2021
שיר של תקווה לשנה החדשה

שיר של תקווה לשנה החדשה

ספטמבר 20, 2022

קטגוריות

  • אוכל
  • אומנות
  • אופנה
  • אינטרנט
  • אמא מגשימה
  • אסטרולוגיה
  • אקטואליה
  • בידור
  • בריאות
  • גליונות מודפסים
  • דיור
  • הדלקת נרות
  • הורוסקופ
  • החודש בתמונות
  • הידעת?
  • חגים
  • חוק ומשפט
  • חינוך
  • טיולים
  • יהדות
  • ילדים
  • ישראל
  • כלכלה
  • לייף סטייל
  • מדע וסביבה
  • מהמטבח באהבה
  • מוזיקה
  • מועדון הספר הטוב
  • ממשל
  • מתכונים
  • נדל"ן
  • נוסטלגיה
  • נופש
  • ספורט
  • ספורטריוויה
  • ספרים
  • סרטים
  • עולם
  • עסקים
  • פוליטיקה מקומית
  • פיננסים
  • פסיכולוגיה
  • צרכנות
  • קהילה
  • שונות
  • שירותים לקהילה
  • תחבורה
  • תיאטרון
  • תערוכות
  • תרבות

אל תפספסו!

צפו בגיליון המודפס, 203, יוני 2023
גליונות מודפסים

צפו בגיליון המודפס, 203, יוני 2023

יוני 2, 2023
הורוסקופ – מאי 2023
אסטרולוגיה

הורוסקופ – יוני 2023

יוני 1, 2023
צפו בגיליון המודפס, 202, מאי 2023
גליונות מודפסים

צפו בגיליון המודפס, 202, מאי 2023

יוני 2, 2023
זוכרים את ג'ין ווילדר
סרטים

זוכרים את ג'ין ווילדר

מאי 13, 2023
ערב סרטים ישראלים ביול"א
ישראל

ערב סרטים ישראלים ביול"א

מאי 13, 2023
חוגגים יום הולדת 75 לישראל
ישראל

חוגגים יום הולדת 75 לישראל

מאי 12, 2023
We Are in America

We Are In America (הידוע גם בשם "אנחנו באמריקה" בעברית) הוא מגזין חודשי בחינם המותאם לישראלים יהודים החיים בארצות הברית, ומתמקד בתרבות, באירועים קהילתיים ובאורח החיים היהודי הישראלי. התוכן כולו כתוב בעברית. המגזין הוקם בשנת 2006, והגיליון הראשון ראה אור באוגוסט 2006. המגזין יוצא לאור פעם בחודש על ידי אייל שמש.


קרא עוד

Categories

  • אוכל
  • אומנות
  • אופנה
  • אינטרנט
  • אמא מגשימה
  • אסטרולוגיה
  • אקטואליה
  • בידור
  • בריאות
  • גליונות מודפסים
  • דיור
  • הדלקת נרות
  • הורוסקופ
  • החודש בתמונות
  • הידעת?
  • חגים
  • חוק ומשפט
  • חינוך
  • טיולים
  • יהדות
  • ילדים
  • ישראל
  • כלכלה
  • לייף סטייל
  • מדע וסביבה
  • מהמטבח באהבה
  • מוזיקה
  • מועדון הספר הטוב
  • ממשל
  • מתכונים
  • נדל"ן
  • נוסטלגיה
  • נופש
  • ספורט
  • ספורטריוויה
  • ספרים
  • סרטים
  • עולם
  • עסקים
  • פוליטיקה מקומית
  • פיננסים
  • פסיכולוגיה
  • צרכנות
  • קהילה
  • שונות
  • שירותים לקהילה
  • תחבורה
  • תיאטרון
  • תערוכות
  • תרבות

Browse by Tag

IAC Larger Than Life maagalim maagalimcircles maagalim circles Stand By Me Stand By Me la אורית קנולר אורלי חסון איליי סגל אמא מגשימה אסטרולוגיה אתי פלדמן בחברותא גדולים מהחיים גילת רפפורט גלית צור גל מאירי דורין עוז דני ישראלי דפנה כץ ד״ר לאה רוג׳הני הורוסקופ החודש בתמונות הידעת? הקונסוליה בלוס אנג'לס זיוה פלטנר חג האהבה טריוויה יום הזיכרון מאיר פניגשטיין מאמאנט מיכל אזולאי מעגלים סטנד ביי מי סרטן צופים לוס אנג'לס קרן בן-עמי ריטה גולדשמיד שולמית כהן שי דיאמנט שירה עברית שנה חדשה שער שרית גירון

כתבותאחרונות

צפו בגיליון המודפס, 203, יוני 2023

צפו בגיליון המודפס, 203, יוני 2023

ע"י מערכת "אנחנו באמריקה"
יוני 2, 2023

הורוסקופ – מאי 2023

הורוסקופ – יוני 2023

ע"י מערכת "אנחנו באמריקה"
יוני 1, 2023

הורוסקופ - יוני 2023 טלה 21.3־20.4 מיקום השמש במזל תאומים הופך את האווירה לקלילה ואוורירית יותר. תאומים הוא מזל השכל...

אתר זה נבנה ע"י חברת Emet Digtal | כל הזכויות שמורות We Are in America © 2020

אין תוצאות
הראה כל התוצאות
  • ראשי
  • ארכיון גיליונות מודפסים
  • מדורים וכתבות
    • הורוסקופ
    • ספורט
    • בריאות
    • מועדון הספר הטוב
    • ספורטריוויה
    • דבר הרב
    • הדלקת נרות
    • אמא מגשימה
    • חוק ומשפט
  • לוח אנחנו באמריקה
  • אירועים
  • המפרסמים שלנו
  • צרו קשר

אתר זה נבנה ע"י חברת Emet Digtal | כל הזכויות שמורות We Are in America © 2020