אחד האתגרים הגדולים ביותר ללמד תלמידים בבית ספרינו בתקופת הקורונה. נתון זה משקף צורך גדול ומערכתי כי קיימת שונות גדולה בין הילדים ביכולותלמידה, בידע קודם, דפוסי התמודדות רגשיים, מוטיבציה, ובממדים נוספים.
השונות הזו הופכת לבעיה וקושי כשכלל התלמידים נמצאים בכיתה אחת ולומדים בדרך אחת את אותם המיומנויות והידע ונדרשים להגיע ליעדי למידה וביצועי למידה דומים. לכן ההשלכות של מצב זה:
תלמידים רבים מפתחים דימוי עצמי שלילי לגבי הלמידה ועצמם. אחרים משתעממים, חווים נתק תופסים את הלמידה כלא רלוונטית להם או לא זוכים לאתגרים למיצוי הפוטנציאל שלהם.
כיועצת משפחה מוסמכת ומורה לחינוך מיוחד, אני מאמינה בהורות סמכותית המבוססת על גמישות משולבת בחוקים והענקת גבולות. ביחד עם יועצים פדגגוגיים, פיתחנו מענה תפיסתי למגוון רחב של צרכים.
ולצורך שתואר לעיל, עם ניסיונות למידה רבים לחינוך מגוון, כלומר למידה הנשענת על רעיון מתן מענה יחודי לתלמיד בתוך הקשר ההטרוגני. כלומר: עבודה בקבוצות, בעידוד אינטראקציות בין תלמידים כדי ליצור מסגרת שתאפשר לחבר למידה שיתופית לחוויה חינוכית מותאמת אישית. לארגן את הלמידה כך שתתקיים תוך עבודה בקבוצות או אחד על אחד, בעלות מטרה משותפת, אשר בהן השונות היא ערך. הייחודיות של כל תלמיד באה לידי ביטוי שבמסגרתן כל תלמיד יכול לתרום, להיות בעל ערך, וחשוב מכך – להיתרם להתמודד עם אתגרים ולהתפתח.
בתפיסת הלימוד שלנו ישנן 4 תוצאות רצויות, כגון: התפתחות מתמדת לידע ומיומנויות של כל תלמיד. כישורים חברתיים. התפתחות דימוי עצמי חיובי ו״בריא״. התפתחות תודעה של חיים בחברה הטרוגנית (מגוונת), למידה מתוך מוטיבציה פנימית והנאה.
נשמח לראותכם בבית ספרינו.
פורסם בגליון דצמבר 2021