צ'יהולי נחשב לאחד אמני הזכוכית הידועים ביותר בעולם, התערוכות שלו פיארו מדינות רבות בעולם (גם בירושלים ועל כך בהמשך), אבל כשאנשים פוגשים אותו ולא משנה אם בביתו בוושינגטון או באנגליה, הם תמיד מדברים אתו דווקא על מלון בלאג'ו בלאס וגאס. "תגיד, אתה לא זה שפרחי הזכוכית שלו מקשטים את מלון בלאג'ו?"
אז כן, צ'יהולי הוא האמן שפסלי הזכוכית הענקיים והצבעוניים שלו מפארים את חללי ותקרות הבלאג'ו, אבל הוא היה מפורסם עוד הרבה לפני שסטיב ווין שכר את שירותיו כאמן עבור פתיחת המלון/קזינו שלו ב-1998. הוא ערך מאות תערוכות בכל רחבי העולם והפך לאייקון בסיאטל היכן שנפתח המוזיאון הקרוי על שמו ב-2012.
צי'הולי נולד בטקומה הסמוכה לסיאטל. הוא למד באוניברסיטת וושינגטון עיצוב פנים, אדריכלות וניפוח זכוכית. ב-1976 איבד את הראייה בעינו השמאלית בתאונת דרכים ומאז הוא מרכיב רטיה על עינו השמאלית. שלוש שנים מאוחר יותר ב-1979 הוא פרק את כתפו ובעקבות הפציעה, הפסיק לנפח זכוכית בעצמו והחל לעצב פסלים וגופי תאורה מזכוכית כאשר אמנים אחרים העובדים עבורו, מנפחים אותם.
בין התערוכות הגדולות ביותר שערך, אם לא הגדולה מכולן, היתה תערוכת פסלי זכוכית שהציג במגדלי דוד בירושלים ביולי 1999. יצירות זכוכית מונומנטליות של האמן מוקמו בכל רחבי המצודה, התמזגו עם המבנה הארכיטקטוני המיוחד של המקום ועם החומות והצריחים, ושינו את קו הרקיע של ירושלים. התערוכה הוקמה כמחווה לירושלים, אלפיים שנים לאחר שנופחה בה בועת הזכוכית הראשונה, בעת שהזכוכית נחשבה לחומר יקר.
לשם הקמת התערוכה המורכבת בהיקפה, בגודלה ובמבניה, נשלחו לארץ 12 מכולות מיפן, מארצות הברית ומפינלנד ובהן כ-10,000 חלקי זכוכית. עם האמן הגיעו לארץ 30 מעוזריו הקרובים, בהם נפחי זכוכית, מהנדסים וצוות טכני, שהקימו את התערוכה במשך כמה שבועות בשיתוף עם צוות מקומי גדול. עבודות הזכוכית 'הולבשו' על גבי קונסטרוקציות ענק מברזל בכל רחבי המצודה על ידי מהנדסים ומומחי טיפוס במבצע מורכב.
מוזיאון צ'יהולי מרהיב ביופיו, הוא מקושט באלפי יצירות מרהיבות של צ'יהולי כשבכל חדר יצירות שונות מוארות בתאורה המדגישה את יופיים של הפסלים. במוזיאון תמצאו גם סדנה לעבודה בזכוכית, לשם מגיעים אמני זכוכים ותיקים וחדשים מכל העולם המגיעים לעבוד וליצור בה.
חצר המוזיאון מקושטת בעשרות פסלי זכוכית דמויי גבעולים ופרחים כשבכל פינה מצפה לכם הפתעה חדשה בצורת פסלים ענקיים בצבעים ומוטיבים שונים.
דמי כניסה: 32 דולר למבוגר ו-19 דולר לילד עד גיל 12.