בימים אלו כשברור לכולנו שהקורונה פה להישאר אתנו, אנו חייבים לקחת אחריות ויוזמה, להיות יצירתיים, לחשוב מחוץ לקופסא ולהמציא את עצמנו מחדש. את המסר הזה העביר המנטור אלון אולמן בראיון שערכתי עמו בערוץ התקשורת הישראלי. "חובתינו לדאוג שכל אחד ואחד מאיתנו יתחזק בכדי שנוכל לעזור אחד לשני" אומר אלון.
ניתן היום לעשות הרבה מאוד דברים אונליין: קניות, מכירות, בידור ואפילו סדנאות וסמינרים עם תוכן משובח והרבה יותר נגישות לקהל. יש אולי גם חסרונות בעניין הזה אבל בהחלט יש גם יתרונות רבים. למשל בסדנא או סמינר קיימים יתרונות ברורים בעניין סדר הישיבה, אין מי שיושב בשורה 10 או בשורה 100 או בסוף האולם ובקושי רואה את המנטור. ניתן להוזיל משמעותית את האירועים האלו כי אין צורך בהשכרת מבנה, כוח אדם, אוכל, חניה וכו'. כבר לא צריך לנסוע לסמינר. כל המשפחה יכולה לשבת ביחד בבית מול המחשב.
"באופן אבסורדי זה הופך למשהו אינטימי" מספר אלון. "אני עושה יחד איתם את הסדנא ולא זורק עליהם רק תכנים". יש אפשרות לקהל הצופים לכתוב הערות ושאלות".
"זהו זמן נהדר לילמוד ולפתח יכולות חדשות. שוק העבודה עומד להשתנות. סוגי מקצועות מסויימים ייעלמו מהנוף ואחרים יעלו ויתפתחו. יהיה גל אבטלה מטורף שיאלץ אנשים להיות עצמאיים, לייצר ערך למישהו. חשוב להיות עובד חיוני. להיות האיש עם האיפיונים האלה שכל בוס רוצה לידו. אנשים עם יכולת מולטידיסיפלינארית יצליחו לשרוד. בעבר היה קל יותר לצוף, להיבלע בין כל העובדים, אך בשינויים שיחולו ובעצם כבר חלים, יהיה צריך להיות מצויין".
הוא מצרף הבהרה לאלה שעובדים מהבית, שחשוב להיות מוכוון תוצאה, לפי תוצאות, לא לפי שעות. להניב תמורה והצלחה למעביד.
אולמן ממליץ לעובדים: "קמת בבוקר- תתקשר למנהל. תשאל אותו מה שלומו? איך אפשר לסייע ולעזור לו? איך ניתן להקל עליו. אמור לו: "תן לי שלשה דברים שאני יכול להוריד לך מהראש". תרגיש מדהים כי אושר זה נתינה ונתינה זה אושר. תחושת הנחיצות והמשמעות גורמת לאושר. זה מוסרי בכל רמה. וברמה הפרקטית, כשיהיה גל פיטורין, אתה תהייה רלוונטי ונחוץ ומקומך יהיה מובטח. המנהל צריך ורוצה אותך לידו. "אף אחד לא זוכר מה אמרת לו ואף אחד לא שוכח איך גרמת לו להרגיש".
חשוב לזכור שהאנשים הכי טובים לארגון הם אלה שחושבים תמיד איך להגדיל את הערך לארגון.
כיום אנשים מחפשים תוכן, למידה והרחבת היריעה. בזמנים לא פשוטים של חוסר ודאות לאנשים רבים אין דוקטרינת פעולה, אין להם במה להאמין או להאחז. ולכן יש כמיהה ללמידה והתרחבות הדעת. כולנו רוצים לחפש משהו משמעותי. איך לאחר הגל הזה אני אעשה משהו שאני אוהב, איך אני יוצר רזרבה כלכלית. איך מתכוננים למשבר הבא. איך מייצרים שכבת הגנה ולא רק מבחינה פיננסית.
"חשוב לרכוש ידע, מה שיוריד את תחושת הפחד ואי וודאות. אחר כך להתחיל לפעול. עשייה מבריאה! קבלת החלטות היא חשובה. גם סביבה מסייעת להתגבר על אי ודאות. להיות בסביבה של אנשים שרוצים ללכת קדימה. כאלה שחושבים על איך לצאת מהמקום הנמוך. לוותר על זוללי אנרגיה. לוותר על אנשים שמורידים אותך אנרגטית למטה. לא רק עם איזה אנשים אתה מסתובב אלא איזה ספר אתה קורא או באיזו סדנה אתה משתתף".
"אנשים שמפחדים, לא יוצאים מאיזור הנוחות" אומר אולמן כשהוא מדבר על הסדנא שלו קוד מנצח "אז אנו עובדים על הנוסחה של פריצת גבולות, מודלים פרקטיין שמביאים להצלחה, מה עוצר אותנו, ממה אנו פוחדים ואיך פורצים את זה".
לסיום, תרם אולמן טיפ למאזינים: "החיים הם לא מי צודק אלא איך להתקדם ובאיזו דרך נעשה זאת".