סטודנטים יהודים בקמפוסים בכל רחבי ארה"ב מתלוננים על גילויי שינאה כלפיהם מאז פרוץ המלחמה בישראל. ארגונים פרו-פלסטינים יוצאים להפגנות המוניות בעידוד הפרופסורים וקוראים קריאות נגד ישראל וגורמים לסטודנטים יהודים רבים לחשוש לחייהם. מתחילת המלחמה נרשמה עלייה של 388% בתקריות האנטישמיות בארה"ב להלן סקירה מהירה של מה קורה בקמפוסים של האוניברסיטאות בארה"ב. רשימה חלקית בהחלט.
אוניברסיטת ברקלי
אריאל מזרחי, סנטורית ASUC ויו"ר איגוד הסטודנטים היהודים באוניברסיטת ברקלי אמרה כי הצגת התמיכה בסטודנטים פרו-פלסטינים, ללא תמיכה מקבילה לסטודנטים יהודים, מותירה סטודנטים יהודים בתחושת ניכור מצד הפרופסורים וההנהלה כאחד.
"יש לנו תחושה שההנהלה מנפנפת אותנו כשאנחנו מביאים את החששות שלנו בפניהם. סטודנטים יהודים אינם בטוחים בקמפוס וההנהלה עדיין אומרת שאין מה לדאוג. יש תחושה של חוסר אכפתיות. הם אומרים שהם מגנים עלינו אבל הם לא אומרים איך הם עושים זאת".
מזרחי סיפרה כי בכל עצרת פרו-פלסטינית היו סטודנטים יהודים שנפגעו. כל האירועים דווחו למשטרת הקמפוס ולמרות זאת, לא נעשה דבר בנידון.
בעוד אוניברסיטת ברקלי טוענת כי אסור לבטל שיעור כדי לאפשר לתלמידים לצאת לעצרות, זה בדיוק מה שקרה. מרצה בקורס "קהילות אסייתיות-אמריקראיות ויחסי גזע" באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה, שלח מייל לסטודנטים בו כתב שהשתתפות בהפגנה נגד הכיבוש יזכו אותם בחמש נקודות. "יש הרבה סטודנטים יהודים שלא נוח להם להגיד שהם יהודים או לדווח על הפרופסורים שלהם שהם פרו-פלסטינים להנהלה כי הם מפחדים שזה יפגע להם בציון. היו לי מספר תלמידים שהגיעו אלי ואמרו שהם רוצים לעזוב את האוניברסיטה ולעבור לקולג' פחות יוקרתי, רק כדי שירגישו בטוחים”.
מזרחי סיפרה כי נפגשה עם הנהלת בית הספר והעלתה את חששותיה מספר פעמים, אך חשה שדבריה נפלו על אוזניים ערלות. "שאלתי אותם כמה סטודנטים יהודים צריכים להיות מותקפים או לההרג על מנת שהם יפעלו? כמה חיי יהודים צריכים להיות בסיכון כדי שידאגו להם? זה מרגיש כאילו חיי היהודים ב-UCB שווים פחות".
אוניברסיטת קורנל
פרופסור באוניברסיטת קורנל, ראסל ריקפורד, חוקר במחלקה להיסטוריה, הילל את פעולת ארגון הטרור חמאס בעצרת בקמפוס וקרא לה: "מרגשת" "חמאס פוצץ את האשליה שישראל בלתי מנוצחת", אמר המרצה.
"חמאס שינתה את מאזן הכוחות. זה מה שהם עשו. אתה לא חייב להיות תומך חמאס כדי להכיר בזה. חמאס שינה את התנאים של הדיון. שום דבר לא יהיה אותו דבר שוב", נשא ריקפורד בהתלהבות דברים בפני מפגינים פרו-פלסטינים בקמפוס.
בעקבות הסערה שעוררו דבריו, הפרופסור יצא לחופשה ללא תשלום, אך לא ברור עדיין אם יוכל לחזור לתפקידו.
שבוע לאחר מכן, באותה אוניברסיטה, יצאו פוסטים ב"גריקראנק" אתר שמשמש סטודנטים באוניברסיטאות, שקראו לשסף גרונות של יהודים שלומדים באוניברסיטה. באוניברסיטה חדר אוכל כשר ובתגובה לפרסומים, ששותפו באופן נרחב ברשתות החברתיות, אגודת הסטודנטים היהודיים "הלל" הזהירה להתרחק מחדר האוכל וממרכזים יהודיים אחרים באוניברסיטה. למשתמשים האנונימיים שהפיצו מסרים אנטישמיים היו כינויים כמו "חמאס", "רשעות יהודית", "רצח עם יהודי", "לוחם חמאס", ו"להרוג יהודים".
"המשטר הציוני הפשיסטי והרצחני יוחרב", נכתב בפוסט אחד. "לאנוס ולרצוח את הנשים היהודיות לפני שהן מביאות לעולם עוד היטלרים יהודים. יהודים הם צואה על פני האדמה. אין יהודי שאינו אחראי לרצח עם".
אוניברסיטת UCLA
דנה, סטודנטית למשפטים בת 25 ב-UCLA מספרת: "מאז שהמצב הזה התחיל, אני משתדלת להימנע מלהסתובב ברחבי הקמפוס שלא לצורך. רבים מחבריי לכיתה מגיעים עם הצעיף השחור-לבן המזוהה עם הפלסטינים והדגל הפלסטיני. אני עדה להתכנסויות ולהפגנות שלהם, ולמען האמת, זה מפחיד אותי. עכשיו אני נזהרת במה שאני לובשת, בין אם זו חולצה עם "אני אוהב את ישראל" או שרשרת מגן דוד. אני לא רוצה להתמודד עם גילויי שינאה. זה מביך שאנחנו, כסטודנטים יהודים, חשים פחד להראות את תמיכתנו בישראל, בעוד תומכים פרו-פלסטינים מתבטאים בגלוי. הם יודעים שאנחנו לא אנשים אלימים ושלא נתקוף אותם לעולם על הדברים הנוראים שהם אומרים. אבל אנחנו מודעים לסיכונים לבטיחות שלנו וזו הסיבה שרבים מאיתנו בוחרים לא להסתבך".
ב-25 באוקטובר עלה סרטון וידאו המתאר סטודנטים פרו-פלסטינים בקמפוס קוראים 'ישראל, ישראל, את לא יכולה להסתתר, אנחנו רוצים רצח עם יהודי', מה שעורר ויכוחים נרחבים על המילים בפועל. יש הטוענים שמה שנאמר היה למעשה: 'אנחנו מאשימים אותך ברצח עם'.
כך או כך, סטודנטים יהודים ב-UCLA מביעים את חוסר הנוחות שלהם בהשתתפות בשיעורים בקמפוס. "הבעיה היא שיש אפילו פרופסורים שתומכים בעצרות אלה ומחזיקים בדעות פרו-פלסטיניות", הסביר הסטודנט אלכס כץ בן ה-19. "כשאתה יודע שהפרופסורים שלך תומכים בדעות האלה, יש חשש לדבר, כי זה עלול להשפיע על הציונים שלך. חלקנו איבדו משפחה וחברים בפיגועים בישראל, ובכל זאת לא שמענו מילה של חמלה מהפרופסורים שלנו או מהממשל״.
אוניברסיטת הרווארד
ביל אקמן, מנהל קרן הגידור המיליארדר, עורר מחלוקת מקוונת כשבציוץ שפרסם בפלטפורמת המדיה החברתית X קרא להרווארד לפרסם את שמות הסטודנטים שחתמו על הצהרה המאשימה את ישראל במתקפת החמאס. לדבריו, יש בכך צורך כדי לוודא "שאף אחד מאיתנו לא יעסיק בטעות את הסטודנטים הללו".
מפירמת עורכי הדין דיוויד פולק נמסר לפייננשל טיימס כי ביטלו הצעות עבודה לשלושה סטודנטים שסיימו את לימודי המשפטים באוניברסיטאות הרווארד וקולומביה בשל הקשר שלהם להצהרות פרו פלסטיניות המביעות דעות "המנוגדות למערכת הערכים של הפירמה שלנו". "מנהיגי הסטודנטים שאחראים לחתימה על ההצהרות הללו אינם רצויים יותר בפירמה שלנו", הוסיפו.
המיליארדר הישראלי עידן עופר, שגם על שמו יש בניין בבית הספר, סיפר ל-CNN כי הוא פורש מתפקידו בדירקטוריון בשל "היעדר של ראיות ברורות לתמיכה מצד הנהגת האוניברסיטה בציבור הישראלי. בשילוב עם חוסר הנכונות להכיר בחמאס כמה שהוא – ארגון טרור".
הם לא היחידים. אוניברסיטאות רבות נלחצו כשתורמים החלו להכריז על ביטול תרומתיהם. בשנה שעברה לבדה, קיבלו אוניברסיטאות אמריקאיות 60 מיליארד דולר בתרומות. ולמרות שלא כולן מגיעות מתורמים יהודים, יש לא מעט מיליארדרים ומיליונרים יהודים שתורמים להן.
קופר יוניון קולג'
בקופר יוניון קולג' בניו יורק נתקלו הסטודנטים באירוע אנטישמי, לאחר שקבוצת פעילים נגד ישראל ארגנה מחאה במקום – וניסתה לפרוץ לספרייה שבה נכחו הסטודנטים. בתיעוד ניתן לראות את התלמידים עומדים רחוק מהדלת – בזמן שהמפגינים דופקים עליה בעוצמה בליווי קריאות גנאי .