שנה לאחר הפתיחה של עולם הנינטנדו של סופר מריו ב-17 בפברואר 2023, ההתרגשות מהעולם הצבעוני שהוקם ביוניברסל סטודיוס, עדיין בשיאה. ליוניברסל יש שטח אדמה רחב ידיים וכך, פארק השעשועים הפופולארי מוסיף כל כמה שנים אטרקציה חדשה המבוססת על סרט פופולארי. לפני מספר שנים היה זה עולם הקסמים של הארי פוטר (The Wizarding World of Harry Potter) אחר כך הגיע תור ה-Super Nintendo World ובשנה הקרובה ככל הנראה, יפתח אתר/מתקן חדש המבוסס על סדרת הסרטים Fast & Furious (מהיר ועצבני). בזמן ביקורנו ביוניברסל, כבר ראינו את הטרקטורים עובדים במלוא המרץ על הכשרת הקרקע.
בשנה שעברה כשביקרנו במקום, זמן קצר לאחר הפתיחה ראינו לא מעט מבקרים שהגיעו מחופשים לסופר מאריו ולואיג'י, ביניהם מבוגרים וילדים. חשבתי שכשההתלהבות תשכח, אנשים כבר לא יטרחו להתחפש, אבל בצורה מעניינת, ביום ביקורנו, פגשנו לא מעט מבקרים שהגיעו מחופשים לא רק לדמויות הנינטנדו האהובות אלא גם לקוסמים של בית הספר לקסמים של האגוורת'.
ביקור בעולם סופר מאריו, יחזיר כל אחד מכם לילדות שלו. מהרגע שאתם נכנסים למקום, אתם מוקפים בצבעים דיגיטליים עזים. הכל, ממלכת הפטריות וכלה בארץ השמות של משחקי האחים סופר מאריו, הכל מוצג בגוונים זוהרים ועליזים. מאות ואולי בעצם אלפים עבדו על תכנון האתר האינטראקטיבי הזה ובראשם עומד מעצב המשחקים הראשי, שיגרו מיאמוטו.
המרחב הפיזי הזה מתבסס על משחקי 8 ביט של תחילת שנות השמונים וזכרונות ילדותו של מיאמוטו. "במבט לאחור על חוויות הילדות שלי, הפעמים שהתרוצצתי, הפעמים שטיפסתי על דברים ונכנסתי לאזורים חשוכים – זה היה סוג של ניסיון ליצור את הקשר בין חוויות החיים האמיתיים שלי עם עולם 8 הביטים", אמר מיאמוטו בראיון לל.א טיימס. "אז ליצור חלל חשוך, או משהו שאפשר לטפס אליו, אלה החוויות שניסינו ליצור במסגרת המגבלות כדי ליצור משחק. מהר קדימה למקום שבו אנחנו נמצאים עכשיו, המגבלות האלה כבר לא שם. מה שהיו מגבלות זה פשוט אמיתי".
אין ספק שפארק השעשועים שבסן פרננדו וואלי עבר שינויים גדולים מאז ימיו הראשונים, אז הוא הציע רק ביקור באולפנים שם צולמו (ועדיין מצולמים) סרטים.
קצת היסטוריה: בשנת 1914, מהגר גרמני-יהודי קרל לאמלי שהיגר לארה"ב כשהיה בן 17 בלבד, קנה את חוות טיילור בעמק סן פרננדו וייסד את יוניברסל סיטי כסטודיו ענק עם גן חיות, משטרה וראש עיר משלו וילידים אמריקאים המתגוררים במקום. ב-14 במרץ 1915 פתח לאמלי את אולפני יוניברסל באירוע פתיחה חגיגי בן יומיים עם 10,000 משתתפים. מאוחר יותר הוא הזמין את הציבור הרחב לראות את כל האקשן תמורת דמי כניסה של חמישה סנט בלבד, שכללו גם ארוחת צהריים ארוזה עם עוף. הייתה גם הזדמנות לקנות תוצרת טרייה, מכיוון שיוניברסל סיטי הכפרית הייתה עדיין בחלקה חווה עובדת. סיבוב הופעות מקורי זה הופסק בסביבות 1930, עקב הופעתם של סרטי קול והבמות לא היו אטומות לרעש מספיק.
זמן קצר לאחר שתאגיד המוזיקה של אמריקה (MCA) השתלט על סרטי יוניברסל ב-1962, רואי חשבון הציעו שפתיחת הפארק למבקרים באולפנים, תגדיל את הרווחים. ב-15 ביולי 1964 נפתח הפארק למבקרים שזכו לסיור בחדרי ההלבשה, הצצות להפקה בפועל ומאוחר יותר אירועים מבוימים. במשך השנים, הוספו לביקורים, מתקנים. הראשון שבהם ה-Tram לקח את המבקרים לסיבוב בחשמלית מסביב לאולפנים (והוא עדיין פועל עד היום) ונתן להם הצצה לסטים, הדגמות פעלולים וכו'. בראשית שנות ה-70 , סט Flash Flood נפתח והאטרקציה הראשונה של אפקטים מיוחדים הוכיחה את עצמה כלהיט. 20,000 גלונים של מים זרמו 200 מטר במורד רחוב כפרי מקסיקני צר, עקרו עץ ישן ואיימו לבלוע את החשמלית. אגב, ביום בו ביקרנו בפארק, האפקט הזה משום מה, לא פעל בפעם הראשונה מאז החלנו לבקר בפארק.
ב-1993 נפתח המתקן "בחזרה לעתיד" המבוסס על סדרת הסרטים הפופולארית בכיכובו של מייקל ג'יי פוקס ובשנת 1996, נפתח "פארק היורה". מאז, בחזרה לעתיד כבר לא קיים, אבל יש מתקן דומה מאוד בעולם הקסמים של הארי פוטר. מתקן פארק היורה, אחד הפופולארים ביותר, עדיין פעיל, אך עבר חידוש לפני שנים מספר.
אין ספק שביקור ביוניברסל סטודיוס הוא אחד האטרקציות המבוקשות בקרב אלו שמגיעים לביקור בעיר. הוא נותן הצצה לתעשיית הסרטים של העיר וגם מציע מתקנים והופעות.
מחיר כניסה לפארק עולה 109 דולר (תלוי ביום וב"דיל") וכרטיס אקספרס המאפשר לחתוך את התורים: 209 דולר.