בערב הגאלה השנתי של ארגון סטנד וויט אז (SWU), הנקרא: פסטיבל האורות, השתתפו יותר מ-600 איש מכל הגילאים, הדתות והזרמים הפוליטיים. הנושא השנה של הארגון ללא מטרות רווח היה "עומדים יחד נגד אנטישמיות". האירוע שודר בשידור חי והגיע לעשרות אלפי אנשים נוספים מרחבי העולם. האירוע נערך בחסות משותפת של חברי הדירקטוריון אלי וברוס לדרמן ודבי ונתי סיידוף. הכנסות הערב יופנו כמו תמיד למען חינוך ישראלי ומאבק באנטישמיות.
האירוע, שהתקיים במועדון ואולם הווילשיר איבל, כלל ארוחת ערב עשירה סטייל באפה ושולחן קינוחים. לאורחים ניתנה ההזדמנות להשתתף במכירה פומבית שקטה שם נמכרו פריטים מעניינים כמו ממורביליה מסרטים מפורסמים ושל ספורטאים ידועים ושני כרטיסים הלוך ושוב לישראל עם אל על.
נועה תשבי, השליחה המיוחדת של ישראל לענייני אנטישמיות, שימשה כמנחת הערב הציגה וראיינה גם את הדובר המרכזי, העיתונאי עטור הפרסים מתי פרידמן. פרידמן היה כתב AP שהוצב בירושלים בשנים 2011-2006. הוא התפטר מתפקידו וכתב מאמר שבו מתח ביקורת על התקשורת על האובססיה המופרזת שלה כלפי ישראל, והאופן שבו ישראל מקודמת כמדינה הגרועה ביותר עלי אדמות. עותקים חתומים של ספרו האחרון, "מי באש, לאונרד כהן בסיני" וספרה של נועה "מדריך פשוט למדינה הכי לא מובנת עלי אדמות" נכללו בתיק המתנות שחולק לאורחים.
הקומיקאי אילון גולד פתח את האירוע עם מופע סטנדאפ משעשע במיוחד שסחף צחוקים רבים. בדבריה על הבימה, דיברה תשבי דיברה על העלייה העולמית באנטישמיות בקמפוסים. כדי להמחיש זאת, היא הציגה סרטון של הביקור האחרון שערכה באוניברסיטת ברקלי, שם קואליציה של קבוצות סטודנטים בבית הספר למשפטים העבירה החלטה האוסרת על דוברים יהודים להשתתף באירועים שלהם. תשבי ביקשה להעביר הסברה לסטודנטים ולראות מה יקרה. הסרטון שצילמה שם תיעד אותה מותקפת מילולית על סטודנטים שאחד מהם אף הטיח בפניה ש"יש לך דם על הידיים" ואף הוסיף כי "את האדם הכי טיפש בעולם".
תשבי סיפרה לקהל שלמרות שהיא כבר אדם בוגר ושירתה בצה"ל, היה זה מאיים להיות שם ולהיתקל בתגובות השינאה. היא הבהירה עד כמה זה צריך להיות קשה לסטודנטים שמרגישים נדחקים לשוליים ומותקפים בגלל תמיכתם בישראל. הם זקוקים לתמיכה, משפטית ואסטרטגית, והם צריכים להרגיש בטוחים וכאן נכנס לתמונה סטנד וויט אז.
מנכ"לית SWU רוז רוטשטיין, סמנכ"ל הארגון ג'רי רוטשטיין הנשיאה אסתר רנצר שהקימו את הארגון ב-2001, העניקו לשלושת "מנהיגי המחר", אלינור, גבי ונח שהתייצבו באומץ נגד האנטישמיות את פרס "מגן דוד" של הארגון.
אלינור, תלמידת כיתה ח', סיפרה על מועדון חדש שהקימה "מיץ ליהודים" והתגובות השליליות שקיבלה מהתלמידים כמו למשל "ישראל רוצחת ידים ואינה זכאית לאדמותיה". בצר לה, היא פנתה להנהלת בית הספר שהציעה שתערוך בעצמה הסברה, אך היא לא הרגישה שיש לה את הכלים לעשות זאת ואז פנתה לסטנד וויט אז שהרימו את הכפפה בכיף ונחלצו לעזרתה.
הסטטיסטיקה מוכיחה כי הוראת השואה הולכת ומידלדלת בבתי הספר ואלינור הבינה שבכל שנות לימודיה, בית הספר לא הציע שיעור על תקופת השואה. בזכות הפעילות שלה היום בית הספר מעביר שיעורים על השואה.
הסטודנטית גבי לסרי מאוניברסיטת UCLA בלוס אנג'לס נחרדה כששמעה סטודנטים אומרים שישראל לא צריכה להתקיים. בתחילה היא מודה לא ידעה כיצד להגיב ואז גילתה את תוכנית המנהיגות לנוער של סטנד וויט אז שסייעה לה להתמודד עם התגובות השליליות. בהמשך הפכה גבי לעמיתת SWU אמרסון. היא סיפרה כי התוכנית העניקה לה כישורי מנהיגות ואת הכלים הדרושים להתמודד בהצלחה עם תגובות אלה ועם אירועים אנטי-ישראליים.
המחנך ומנהל ההסברה החדש של סטנד וויט אז בישראל, נח שופוטינסקי, עלה לאחרונה לישראל ועובד במרכז החינוך של SWU בירושלים. נח גינה את הערותיו של קניה ווסט על היטלר ולשמחת הקהל נתן הופעה עם שיר ראפ מקורי שלו בשם "גולה".
רוז רוטשטיין עלתה אז לבמה. היא שאלה את הנוכחים כמה חוו או ידעו על מישהו שחווה אנטישמיות. ידיים רבות הורמו למעלה. רוז, בת לניצולי שואה, אמרה כי אנשים כמו קניה ווסט ובלה וג'יג'י חדיד מזלזלים בישראל ללא הרף ברשתות החברתיות ובכך מסייעים לנרמל מידע מוטעה והנחות לגבי ישראל. היא גם דיברה על האנטישמיות הגואה בבתי הספר התיכוניים ובמכללות. סטודנטים במכללות מדווחים שחופש הביטוי שלהם מאוים, והם מרגישים נדחקים לשוליים. היא ציינה כי ישראל היא חלק גדול ממרקם הזהות היהודית של רוב היהודים. היא דיברה על כך שיהודים לאורך ההיסטוריה, תמיד נלכדים ומואשמים בכל מצב כלכלי או חברתי שיש. היהודים הם שעירים לעזאזל נוחים, וירוס מוטציה של השנאה העתיקה ביותר בעולם. אנשים מתייצבים נגד סוגים אחרים של דעות קדומות, אבל לעתים קרובות מדי, דעות קדומות נגד יהודים מקבלות מעבר חופשי.
Jonah Light Photography