זה התחיל מאיילת ששון-זנדברג, אימא אמיצה שקמה והחליטה למצוא חיי חברה עבור בנה האוטיסט. "ארגון MAAGALIM COMMUNITY CIRCLES נוסד לפני שמונה שנים מתוך הצורך שלי כאמא לנער המאובחן על הרצף האוטיסטי, לייצר תוכן לחייו לאחר שסיים את תקופת התיכון ויצא לחיים האמיתיים ללא תוכנית פעולה.
זנדברג שייסדה את הארגון ביחד עם רחל וייצמן מספרת: "המשפחה שלנו מצאה את עצמה בצומת דרכים ללא תוכנית עתידית או אפשרויות למידה וצמיחה לרכישת כישורי חיים עבור הבן המיוחד שלנו, ירין. והיום, שמונה שנים אחרי, הגיע הזמן להסתכל אחורה בגאווה גדולה ולהתפעל מיופיו של הארגון שפועל ימים כלילות עבור 150 משפחות שיש להן ילדים עם צרכים מיוחדים".
בעולם שבו החמלה והטוב לב יכולים לעתים קרובות לתפוס את המושב האחורי ולהיזרק לתחתית סדר העדיפויות, המאמצים הבלתי נלאים של המייסדות ועמיתיהם הביאו לא רק נחמה, שמחה ותחושת שייכות למי שהכי זקוק להם, אלא גם שיפרו משמעותית את איכות חייהם. בין אם מדובר בארגון אירועים, שילוב קהילתי בחוגים, הקשבה וחברות ובעיקר היותם נוכחים ותומכים, הם בוודאי עשו שינוי עמוק בחייהם של אלה שנגעו בהם.
מטרת הכתבה היא לקחת רגע כדי להרהר בהשפעה של ההתנדבות וההבדל שאדם אחד יכול לעשות. המסירות, התשוקה והמחויבות הבלתי מעורערת לשרת אחרים הם באמת מעוררי השראה, והדוגמה של אנשי הארגון יכולה לעורר את כולנו להושיט יד עוזרת ולהפיץ אהבה וחסד לכל מקום שנלך.
כמה מילים על הארגון: בתחילת דרכו, שירת הארגון משפחות מקהילתנו, ועם הזמן התפשטה השמועה על העשייה המרובה עבור הקהילה בעלת הצרכים המיוחדים, ומשפחות נוספות מרמות שונות ורקעים שונים הצטרפו. היו אלה המסיבות החודשיות והתכנים המעניינים בכיתות החוגים השבועיים אשר משכו משתתפים רבים להגיע ולחוות.
הארגון משרת כ-150 משפחות, נוער ובוגרים צעירים, מרמות שונות ומרקעים מגוונים. אחת ממטרות הארגון הוא להיות גשר מחבר בין חברי הקהילה לבין משתתפי "מעגלים" אשר מתקשים לפתח קשרים חברתיים וליזום חברויות.
האירוע האחרון שערך הארגון היה אירוע מסכם של שנה נפלאה מלאה בפעילויות. האירוע נקרא אירוע ה-PROM, והוא היה זוהר במיוחד. מטרת האירוע הייתה לסיים את השנה במסיבה גדולה ונוצצת כנהוג בסוף תקופה, בהכנות של לבוש הולם, איפור וטיפוח על ידי בעלי מקצוע. אלו חוויות שחברי קהילה המיוחדת לא חווים בחייהם הפרטיים, וכאן נכנס לתמונה הארגון ,על כל מתנדביו ותורמיו, שגורם למציאות חייהם להשתנות ולהתמלא בהתרגשות, בהעלאת הביטחון העצמי והעצמה מרגשת, ואפילו רק לערב אחד.
אין ספק שלהיות חלק מקהילה שמחבקת ותומכת באנשים עם מוגבלויות יכול לעורר אינספור רגשות עמוקים, משמחה והגשמה ועד אמפתיה והכרת תודה. מצד שני, עבור בעלי המוגבלויות, להיות חלק מקהילה כזו יכול להיות מציאת תחושת שייכות, קבלה והעצמה שאולי חמקו מהם במקומות אחרים. המפגשים שלהם עם מתנדבים חמים ומכילים, יכולים לספק מרחב בטוח שבו מעריכים אותם בגלל מי שהם, ולא רק רואים את ההבדלים או המגבלות שלהם. זאת ועוד, ההיבט המשמעותי ביותר בלהיות חלק מקהילה תומכת כזו הוא תחושת ההכלה. בעולם שלעתים קרובות דוחק לשוליים או מתעלם מאנשים כאלה, קבלת פנים לקהילה שחוגגת גיוון וייחודיות יכולה להיות דבר מעצים להפליא עבור שני הצדדים.
"הרעיון שעומד בבסיס הפעילות של הארגון הוא מתן פלטפורמה לאנשים מיוחדים אלה לבטא את עצמם, להישמע ולתרום מכישרונותיהם ונקודות המבט שלהם למען הקהילה. בנוסף לכך, להיות חלק מקהילה שמעדיפה טוב לב, הבנה וחמלה יכולה לטפח תחושת רווחה רגשית ובריאות נפשית עבור אנשים עם מוגבלות. זה יכול להקל על תחושות של בדידות ודחייה שהם עלולים להתמודד איתם במרחבים אחרים" מסיפה איילת.
"אחרי שמונה שנות פעילות אינטנסיביות, ארגון "מעגלים" עולה שלב ובימים אלו אנו מכריזים על פתיחת "מרכז מעגלים" שייתן מענה רחב יותר לאותם בוגרים שהתחילו להגיע לארגון בתור ילדים וגדלו יחד איתו" מסבירה בהתרגשות איילת.
אין ספק שהעבודה המרובה שנדרשת מאחורי הקלעים היא עצומה, והארגון מחפש לגדול ולקחת עזרה אדמיניסטרטיבית. הארגון קורא לקהילה להגיע ולקחת חלק בהתנדבות, עקב ההתרחבות נוספו מגוון של תחומים שניתן להתנדב בהם.
הארגון מעוניין להוסיף תכנים חדשים שיעשירו את משתתפי מעגלים, על כן, הקהילה מוזמנת להגיע ולקחת חלק, להכיל ולאפשר לכולם להיות שווים בין שווים ולשתף פעולה.
על ידי טיפוח תרבות של קבלה, כבוד ותמיכה, הארגון ואנשיו משפרים את איכות החיים של אנשים עם מוגבלות ומקדמים חברה מכילה ושוויונית יותר לכולם. בעצם הפעילות המשותפת נוצרים מרחבים שבהם כולם מוערכים, שבהם לכולם יש קול, ושכולם יכולים לשגשג ולתרום בצורה משמעותית.
לפרטים נוספים: maagalimcircles.org