על הבמה אי אפשר לפספס אותה, התנועה והמראה של קרן אור בולטים בכישרון יחודי, שליטה פנומנלית בגוף ונוכחות בימתית כמעט מהפנטת.
מי שעוקב אחר עולם המחול והפולקלור המזרחי איכותי בוודאי מכיר את קרן אור שרעבי, שכן שמה הולך לפני צעדיה הייחודיים, כמי שחרטה על דגלה את שימור המסורת היהודית-תימנית דרך הריקוד. רוב העשייה של קרן אור בארץ היתה בתיאטרון ענבל, שזוהי להקה ששורשיה מיהדות תימן .
״אני לא רקדנית מודרנית רגילה, אני רקדנית אתנית מודרנית״ כך קרן אור מגדירה את סגנון הריקוד שלה ואכן בחיפוש ביוטיוב ניתן למצוא קטעי וידאו של ביצועיה. דרך התנועה והכוריאוגרפיה הייחודית לה היא מעבירה סיפור שלם בצורה מרגשת ואותנטית .
״אני תימניה משני הצדדים והשורשים שלי בתימן ומאז ומתמיד הייתי מחוברת למסורת ודרך תנועה זה הביא אותי לחיבור לשורשים אותם אני משמרת באמצעות הריקוד וחשוב לי להפיץ את זה״.
הרקדנית קרן אור שרעבי ,Kerenor sharabi היא אישה נערה בלי גיל, בעלת מראה אתני יחודי, חיוך ממיס, ועיניים שבורקות כשהיא מדברת על הריקוד, ניראה כי היא נושמת את התנועה ומדברת בריקוד.
במופע החדש שלה שניקרא ״יאבינתי״ , יצירה שעלתה לראשונה לבמה ב-2008 וחודשה ביולי 2023, היא מציגה מופע אמנותי אסתטי וחושני, עם אמירה חזקה מרגשת ומטלטלת והכל דרך התנועה בלבד. התנועות שלה מודעות, מינימליסטיות, רגישות ורכות, ובה-בעת, מביעות סערה פנימית שמבקשת לחבר את הגוף והנשמה לליבת נשמתו של הקוסמוס כולו, אל סוד ההוויה של היקום, ומתוך עוצמות אלה להרעיד את מיתריו של אלהים. ״מחול שהוא תפילה ללא מילים״ היא אומרת.
יש במחול שלה שליטה וירטואוזית בכל אמצעי המבע של הגוף, כל תנועה ולו הזעירה ביותר, היא בבחינת אות שמתחברת למילה שמתחברת למשפט שמחוללת תחביר שלם.
המופע החדש אותו כתבה קרן אור ואף עיצבה את התפאורה (עיצוב תאורה – סמרוד סמאסה), הינו העלילה המתרחשת על במה קסומה ועתירת דמיון, ומהווה אינטרפטציה אישית לסיפור הבריאה והמוות, שאלות על אלוהים ואגדת גן העדן תוך שהיא בוחנת מחדש את משמעות הגורל.
קרן אור בחרה להשתמש בתפאורה ואמצעי במה מינימליסטים, בחירה מכוונת ומודעת שממקדת את מלוא תשומת העין והלב של הצופים לאמנות הצרופה של המחול, לגוף הרקדן המבטא שפה עשירה ללא מילים.
מתוך הריקוד קרן אור מנתחת ומפרקת את הפסוק: ״ה' נָתַן וה' לָקָח, יְהִי שֵׁם ה' מְבֹרָךְ ״ (איוב א'), מדברת דרך תנועה את היכולת של איש באמונתו לקבל ולהצדיק את הדין.
״אסונות וייסורים שנדמים לנו כקשים מנשוא, אנחנו רואים לעיתים את ה׳חילוני׳ מתקשה לקבל דין שחברו ה׳דתי׳ מקבל מתוך אמונה ודווקא מתוך האמונה מוצא את התשובות והנחמה, כל זה מועבר לצופה דרך התנועה ״ מסבירה קרן אור.
במופע המחול "יאבינתי״ מחברת אותנו קרן אור אל השאלות הנסתרות הקשות של כולנו, אל הגורל שנכתב ונגזר מלמעלה, לבין הבחירה, האחריות שהאדם קיבל על עצמו מאז לידתו אל הבלתי נודע.
המופע הקסום הזה מלווה בקולאז' מוסיקלי של מנגינות וצלילים אתנים תימנים. נוכחותה הסוליסטית של קרן אור על הבמה מהפנטת והמופע יפהפה, מרשים ומרגש ״שיר הלל לחיבור הטוטאלי גוף—נשמה- נפש״.
קרן אור תמיד חלמה לרקוד ולהופיע. את דרכה המקצועית החלה כבר בגיל 14 בבית הספר המוביל לאמנויות הבמה תלמה ילין ולמדה ארבע שנים תחת שרביטו של מנהל מגמת המחול דוד דביר . ״הוא האמין בי ובתוכי ידעתי שזה היעוד שלי הייתי ונשארתי מלאת מוטיבציה להתפתח בתחום הריקוד והתנועה על ענפיו השונים״.
בהמשך הדרך המקצועית קרן אור רקדה בלהקת מחול של ״תיאטרון מחול עינבל״ שחרטו על דגלם לשמר את המסורת העשירה של תרבות יהודי תימן היא היתה הסולנית שלהם ועבדה עם קבוצות שונות מחו״ל ומהארץ.
מלבד הריקוד קרן אור למדה והתפתחה גם מבחינה אקדמית, הוציאה תעודת הוראה ועשתה תואר ראשון בהוראת מחול ולימודי תעודה לכתב תנועה ושילבה את הריקוד והתנועה בטיפול בילדים עם הפרעות קשב וריכוז.
במכון וינגייט היא למדה ניהול מגמות מחול ועבדה כ-7 שנים בהוראה וניהול במגמת מחול בבית ספר בדימונה .
בדימונה היא ניהלה פרוייקט של משרד התרבות והספורט שניקרא ״רקדן בקהילה״ במסגרתו עבדה עם קהילות חלשות וחיזקה אותן דרך המחול עם הצלחת הפרוייקט קרן אור זכתה בפרסים מטעם משרד התרבות והספורט.
פרוייקט ״רקדן בקהילה״ שיזמה וניהלה בקרב קהילת העבריים בדימונה חולל פלאים הן ברמת הפרט והן ברמת הקהילה . ״בשיעורי ריקוד אני מעבירה כלים דרכם התלמידים/ הרקדנים לומדים ליצור מתוך עצמם, זה נותן עיניין ומוטיבציה ומתוך הגוף הם מרגישים את ההצלחה וזה נותן להם כלים להתמודד עם החיים מתוך תנועה. מלבד היופי שבתנועה יש בזה משהו משחרר ומרפא, וכמובן שזו שפה להעביר מסר ולספר סיפור, לשמר מסורת ובשבילי הריקוד הוא דרך חיים ונולדתי בשביל לרקוד״ .
ניראה כי קרן אור ניחנה באותו חסד אלוהי שיש רק לאמנים גדולים, הכישרון שלה להביע באמצעות כל תוויו ומיתריו של הגוף עוצמות רגשיות של שקט ושל סערה. "החיים שלי מסתובבים סביב תנועה וריקוד זה היעוד שלי בחיים ודרך זה אני מגיעה ללב של האנשים, אני מדברת בשפה אוניברסלית שהיא בלי מילים ובגלל זה אני נוגעת בכולם״