הזמנה להופיע בפסטיבל ברלין היא מסוג הדברים שכל תזמורת סימפונית תשמח לקבל, אולם בשנת 1971 ההחלטה לקבל את ההזמנה, עוררה ויכוח פנימי סוער בפילהרמונית הישראלית וברחבי המדינה. מדוע ישראלים צריכים להשתתף בקונצרט במרחק של פחות מקילומטר בודד מה"גראונד-זירו" של התוכנית הנאצית להשמיד את העם היהודי כולו? חברי התזמורת, אזרחי ישראל וניצולי שואה רבים התנגדו לרעיון לחזור אי פעם לגרמניה אבל בעידודו של שר החוץ הישראלי דאז אבא אבן, מאסטרו זובין מהטה נענה להזמנה. היצירה שמהטה תכנן להופיע אתה באותה הזדמנות היא אותה יצירה שהפילהרמונית הישראלית הופיעה אתה באולם ה-Soraya באוניברסיטת נורת'רידג' במוצ"ש ה-5 בנובמבר. הפילהרמונית בניצוחו של להב שני הופיעה עם סימפוניה מספר 1 של גוסטב מאהלר הידועה גם בשם "הטיטאן".
הנסיבות של ההופעה המיוחדת הרגישו ללא ספק טיטאניות. זוהי הופעת הבכורה של הפילהרמונית באולם הסוראיה וזוהי הסימפוניה הראשונה אי פעם של מאהלר שהדהדה באקוסטיקה המדהימה של האולם הגדול.
בנוסף למאהלר, הביא שני לסוראיה את יצירתו של המלחין הישראלי פאול בן חיים. בשנת 1933 עלה בן חיים מגרמניה לישראל (אז פלסטין) בידיעה שמשהו לא טוב הולך לקרות ליהודים שם. כשעלה לארץ, הוא היה כבר מלחין עתיר ניסיון בהשוואה הרבה מלחינים שעלו לישראל באותן שנים. ב-1940 הוא כתב את סימפוניה הישראלית הראשונה בארץ. היצירה הפנומנלית יצאה לאור בדיוק באותו היום שהנאצים השתלטו על צרפת. יצירתו של בן חיים בוצעה אז על ידי תזמורת הסימפוניה הפלסטינית, אנסבל ששינה את שמו לאחר הקמתה של מדינת ישראל ב-1948. בן חיים, כמו רוב המלחינים הישראלים יוצאי גרמניה, לא מצא לנכון להחרים את ארץ מוצאו לאחר מיגור הנאציזם, והוא זכה להזמנות ויחס כבוד מגרמניה המערבית. בשנת 1972, בעת שביקר בעיר מינכן בגיל 75, הלך בן חיים ברחוב שהכיר מנעוריו ונפגע על ידי מכונית. מאז היה נכה, אך המשיך לעבוד עד למותו בשנת 1984 בגיל 87.
על החלטתו לשלב את יצירתו של בן חיים בהופעה, אמר שני: "אני לא זוכר עונה שבה הפילהרמונית לא ניגנה יצירות ישראליות. נכון שלעיתים קרובות אלה היו יצירות קצרות יחסית. יש לתזמורת תפקיד בקידום יצירה ישראלית איכותית ולכן יצרנו את הפרוייקט המוקלט של מוזיקה ישראלית שנמצא באתר של הפילהרמונית. אנחנו מרחיבים את המקום של היצירה הישראלית. אני מנצח רק על יצירות שאני אוהב ולא על יצירות חשובות או כאלו שמישהו טוען שצריך לבצע אותן. המטרה שלי היא להדביק את הקהל באהבה שלי למוזיקה. התזמורת מצידה ברמה גבוהה כל כך, מלאת מוטיבציה ושמחה תמיד ללמוד יצירות חדשות".
הפילהרמונית הישראלית היא בין ההרכבים הבולטים ביותר שנסעו לקליפורניה לאחר הביטולים שהביא אתו נגיף הקורונה. היא תופיע גם במיאמי, קליבלנד וקרנגי הול בניו יורק.
הקהל שמילא את אולם הסוראיה, זיכה את התזמורת ומנצחה בסטנדינג אוביישן מרגש שנמשך דקות ארוכות. שוב ושוב חזר שני לבמה והחווה קידה כשמחיאות הכפיים סירבו להפסיק. קבלת הפנים החמה ריגשה בעליל את המנצח הצעיר שרק נכנס לנעליו הגדולות של זובין מהטה (בהתערבות נגיף הקורונה) באפריל השנה. שני, 33, בסיבוב ההופעות הראשון שלו באמריקה, הינו המנהל המוזיקה החדש והצעיר ביותר של הפילהרמונית הישראלית.
התזמורת תבצע בהופעותיה עוד מספר מהיצירות המפורסמות ביותר בתולדות המוזיקה הקלאסית.
Luis Luque | Luque Photography