האירוע הראשון שסימן את סוף עידן הקורונה והחזרה לשיגרת האירועים בקהילה הישראלית, התקיים במלון ארבע העונות בבוורלי הילס בראשית יוני ולכבוד פסטיבל הסרטים הישראלי שיתקיים בנובמבר.
מאיר פניגשטיין, מנכ"ל הפסטיבל, הזמין לאירוע כ-100 מהספונסרים הנדיבים של הפסטיבל וכן אורחים מכובדים מתעשיית הבידור המקומית. בשנה שעברה, התבטל הפסטיבל במתכונתו הרגילה בגלל מגבלות הקורונה. סרטים אמנם הוקרנו אונליין, אבל זה לא היה אותו הדבר. חלק מהכיף של הפסטיבל הוא לפגוש את החברה' בהקרנות ובערב הגאלה וכמובן לצפות בסרטים מעל מסך ענק והשנה זה שוב יתאפשר לקהל.
האירוע נערך בחצר היפיפיה של בית המלון וברקע התנגנה מוזיקת ג'אז, מזג אוויר נעים השלים את האווירה הנעימה. בין האורחים שנראו במקום היו השחקנים מייק בורשטיין, אלון אבוטבול, המפיקה ננסי ספילברג (ואחותו של סטיבן) ואחרים. כמו בשנים עברו, הנחה את הערב כמדי שנה הקומיקאי היהודי אילון גולד ששיעשע את האורחים שישבו מסביב לשולחנות עגולים. הקונסול הכללי ד"ר הלל ניומן נשא דברים בתורו ליד המקרופון ודיבר על תרומת הפסטיבל להסברה הישראלית בארה"ב.
הבימאי זוכה פרס האוסקר על סרטו הקצר "סקין" גיא נתיב, היה הדובר המרכזי באירוע. נתיב סיפר כי אמנם זכה בפרס האוסקר אבל הפרס הראשון אותו קיבל כהוקרה על פעילותו הקולנועית היה פרס שהעניק לו מאיר פניגשטיין. היה זה בראשית שנות האלפיים אז הוזמן לבית שגריר ארה"ב בישראל לקבל פרס על סרט קצר שעשה "מבול". לאחר מכן, השניים המשיכו לשתף פעולה וכל סרטיו של נתיב, הוקרנו בפסטיבל הסרטים הישראלי בארה"ב. הפרס אותו קיבל נתיב היה על סך 2500 דולר אותם השקיע בסרטו הבא.
במהלך הערב הופיע בתה של המוזיקאית, המלחינה שרון פרבר. עדן קונטס-פרבר היא רק בת 10 אבל ניחנה כבר בקול אדיר. היא נתנה ביצוע מרגש לשיר Never Enough מתוך הסרט The Greatest Showman.
פסטיבל הסרטים ה-35 במספר יפתח ב-11 בנובמבר בסבן תיאטר עם ערב הגאלה החגיגי, אז גם יחולקו פרסי הוקרה ליוצרי סרטים. יומיים לאחר מכן ב-13 בנובמבר יתחילו ההקרנות בעיר ובוואלי עם למעלה מ-30 סרטים ישראלים, ביניהם, סרטי קולנוע, טלוויזיה, סרטים דוקומנטרים וסרטים קצרים. הפסטיבל יתקיים עד ה-21 בחודש ולאחריו ימשך עם הקרנות סרטים אונליין עד ה-28 בנובמבר. "הפסטיבל האחרון נערך אמנם אונליין כולו מאחר ולא ניתן היה לערוך אירועים" אמר פניגשטיין "אולם בזכות כך, זכינו בקהל נוסף מחוץ ללוס אנג'לס שיכול היה בפעם הראשונה לצפות בסרטים מהבית והיום הוא ממשיך אתנו. הפסטיבל הקרוב יערך במתכונת משופרת וגדולה, גם באולמות הקולנוע וגם אונליין כך שניתן יהיה לצפות בסרטים בכל רחבי ארה"ב".
החשיפה שקיבלו יוצרי סרטים ישראלים אכן הביאה רבים מהם לשיתופי פעולה כאן בארה"ב ולעבודות כשחקנים ובימאים. במרוצת השנים, הפך הקולנוע הישראלי וסדרות טלוויזיה ישראלית למוכרות ומוערכות בארה"ב ובעולם כולו וניתן לראות לא מעט סרטים וסדרות שנמכרו לנטפליקס או זכו לעיבוד אמריקאי.
לא פשוט להרים פסטיבל מדי שנה מודה פניגשטיין, המרבה להגיע ללוס אנג'לס מישראל, אולם בזכות התשוקה שלו לפסטיבל ולקולנוע הישראלי ובזכות הספונסרים הנדיבים, הוא אומר, הוא מצליח להרים את הפסטיבל מדי שנה. "מי היה מאמין שנגיע לפסטיבל ה-35" אומר פניגשטיין עם לא מעט סיפוק בקולו "בתחילת הדרך גם להגיע לפסטיבל העשירי במספר נראה כמשהו רחוק וקשה להשגה, אבל עשינו את זה. אני שמח שבזכות הפסטיבל, נפתחו דלתות רבות בפני קולנוענים ישראלים בארה"ב".
הפסטיבל קיבל מענק בסך 15 אלף דולר מה- American Relief Fund בקליפורניה וכן מענק נדיב בצורת פרסומות בחינם בעיתונים בתחום הבידור כדדליין ווראייטי.
צילם: אברהם יוסף פאל