1. גורמת להשגת ציונים גבוהים יותר במבחנים
ממחקרים שמטרתן הייתה לשפר כישורים אקדמיים של תלמידים בעלי הכנסה נמוכה, עולה כי כאשר מורים נפגשו פנים אל פנים עם ההורים, שלחו הביתה חומרים מועילים, או דנו בטלפון באזורי הבעיה של הילד, הישגי הילדים הן בקריאה והן במתמטיקה השתפרו.
2. עוזרת לתלמידים לעבור לכיתות מתקדמות
ניתוחי ממצאים שנשמרו על הרקע המשפחתי ובהן ראיונות הורים של ילדים בכיתות א'-ח׳, מראים שהורים של תלמידים שהשתתפו בפעילויות רבות יותר, קיבלו ציונים גבוהים יותר באופן עקבי, עברו במהירות לכיתות מתקדמות( Honors/ AP), או פחות זמן בחינוך המיוחד.
3. מסייעת בצמצום היעדרות
על פי מחקרי של מספר בתי ספר לחינוך, לדוגמה זו של אוניברסיטת הרווארד, נמצא כי ההורים אינם מבינים באמת את ההשלכות של היעדרות מבית הספר ונוטים לזלזל במספר ימי הלימודים שילדים מחמיצים. מכיוון שהיעדרות יכולה לפגוע בתפקוד הלימודי המיידי והעתיד של הילדים, חשוב שההורים יהיו מעורביםו ומודעים לאי נוכחות של ילדיהם.
4. גורמת להשתפרות במיומנויות חברתית וכושר הסתגלות
מחקר אחר מחקר מצביעים על איך למעורבות הורים בחינוך יש השפעות חזקות וחיוביות על התנהגות הכיתה של הילדים ושיפור המיומנויות החברתיות. מניתוחי תוצאות מחקר מקיף שנעשה על ידי משרד החינוך האמריקאי נקבע "מעורבות הורים פעילה מועילה יותר ממעורבות פסיבית, אך אפילו צורות מעורבות פסיביות עדיפות בהרבה על שום מעורבות כלל."
5. מובילה להתנהגות טובה יותר בכיתה
מעורבות ההורים לא רק משפרת את הביצועים הלימודיים, אלא יש לה גם השפעה חיובית על יחס והתנהגות התלמידים. העניין והעידוד של ההורה בחינוך הילד יכולים להשפיע על יחסו של הילד כלפי בית הספר, התנהלות בכיתה, הערכה עצמית, ומוטיבציה.
6. מגבירה את הסיכוי להמשיך בהשכלה גבוה
יותר מ 45 שנות מחקר הראו באופן עקבי כי מעורבות ההורים בחינוך תורמת לשיעורי סיום הלימודים, ללא קשר להכנסה, גזע או מוצא אתני. ממצאי ממחקרים אלו קבעו כי כאשר ההורים מעורבים בחינוך ילדיהם, אחוזי ההצלחה להמשך השכלה מעבר לתיכון עולים, ויותר מזה, אחוזי הצלחה לקבלה לאוניברסיטאות יוקרתיות יותר גם כן עולים.
7. מעלה את מורל המורים
בתי ספר ומורים נהנים ממעורבות הורים, מכיוון שההורים מעורבים מפתחים הערכה רבה יותר לאתגרים העומדים בפני מורים בכיתה וכך המורל של המורים משתפר. תקשורת בין בית הספר עוזרת למורה להכיר טוב יותר את התלמיד, מה שמאפשר למורה ללמד את התלמיד בצורה יעילה יותר. תקשורת עוזרת גם להפיג כל אי אמון או תפיסות מוטעות שקיימות בין מורים להורים.
לסיכום, ללא קשר להכנסה המשפחתית או הרקע, תלמידים שהוריהם מעורבים בלימודים שלהם נוטים לקבל ציונים גבוהים יותר, לומדים בבית הספר באופן קבוע, בעלי כישורים חברתיים טובים יותר, מראים שיפור בהתנהגות ומסתגלים היטב לבית הספר, ויש להם סיכוי הרבה יותר להמשיך להשכלה גבוהה.
לאה רוג׳הני היא בעלת דוקטורט מאוניברסיטת קלארמונט ותואר ראשון ושני מאוניברסיטת תל אביב. היא מרצה ומתמחה בהוראת מתמטיקה בכל רמות תיכון וקולג׳ ומייעצת לקולג׳
leahrojhani @gmail.com