צילום: ירין דארשן MagicPix
יום לאחר שישראל חוותה את מתקפת הטרור ההרסנית ביותר שלה, קבוצה של שבעה חברים התכנסה בלוס אנג'לס כדי לבחון דרכים שבהן יוכלו לעזור. בתוך ימים ספורים גדל מספרם ל-12 בני אדם ומאוחר יותר ל-25. יחד הם הקימו את "חסין קליעים ישראל", ארגון ללא מטרות רווח המוקדש לסיוע לישראל בעתות משבר.
ביום שלישי, 17 באוקטובר, הם ארגנו אירוע התרמה בביתו של אלברט אלקובי בבוורלי הילס. באירוע בהפקתה טל אוריון השתתפו 300 איש, ביניהם כמה שחקנים מוכרים כמו אמיל הירש והשחקנית הישראלית סוול אריאל, שהתפרסמה בזכות תפקידה ב"מלכת היופי של ירושלים".
הכניסה לחצר האחורית הציורית הפכה למיצג של כרזות המציגות את תמונות הילדים, הגברים והנשים שנחטפו ע"י חמאס.
השחקן-קומיקאי אילון גולד הנחה את האירוע, שהחל בשירת ההמנון הלאומי "התקווה" ובדקת דומיה לכבוד 1,400 קורבנות יום שבת, 7 באוקטובר. ניצולי הטבח, כמו גם בני משפחותיהם של אלה שקיפחו את חייהם, פנו לאורחים ישירות מישראל.
זהבה ושחף בן סימון, אמה ואחותה של אדר בן סימון, חיילת צה"ל שקיפחה את חייה באופן טרגי, חלקו זיכרונות כואבים מהצעירה בת ה-20 שהוצבה בבסיס זיקים כשנהרגה על ידי חמאס. שחף סיפרה על הקשר האחרון עם אחותה: "אדר כתבה לי ותיארה את כל מה שקורה שם, איך הם תחת מתקפה. אמרתי לה 'תישארי בטוחה', אבל היה ברור שהיא לא יכולה; היא נאלצה להגן על עצמה ועל חבריה החיילים. לאחר קרב אש קשה, שבו היו בנחיתות מספרית הן מבחינת כוח אדם והן מבחינת תחמושת, הם נלחמו בגבורה במשך כארבע דקות. בזמן הזה העבירו את הפצועים למקום מבטחים ותפסו את מקומם של חיילים חסרי ניסיון, ובכך מנעו למעשה מהמחבלים לפרוץ לבסיס. הם הצילו חיים של חיילים ואזרחים שהיו בתוך הבסיס".
זהבה הוסיפה: "בשעה 7:15 בבוקר התקשרתי לאדר ושמעתי את מילותיה האחרונות. היא אמרה שהיא לא יכולה לדבר והבטיחה שנדבר אחר כך, אבל זה לא קרה. בהמשך חשף מפקד הבסיס כי אם אדר ושאר החיילים לא היו מסכלים את חדירת המחבלים, הם היו מגיעים לקיבוץ זיקים ואף לאשקלון וצפונה. למרות כל האתגרים, אני יודעת שאדר הייתה עושה זאת שוב וגאה בהישגיה. איבדנו את אדר, אבל החיים ממשיכים, למרות שהם לעולם לא יהיו אותו דבר".
אחד הקורבנות בפסטיבל המוזיקה "רעים" היה אבי סאסי, תושב לוס אנג'לס שהיה בחופשה בישראל עם משפחתו בעת הטרגדיה. בתו, דניאל סאסי, שהייתה איתו יחד עם בני משפחה וחברים נוספים, שיתפה בחוויה המצמררת שעברה. לדבריה, "היינו קבוצה של שבעה בפסטיבל. בסביבות שש בבוקר אמרתי לאבא שלי שאני חייבת לחזור הביתה לתינוק שלי. עם זאת, הוא התעקש שנרקוד 'רק עוד ריקוד אחד'. בסביבות השעה 7 בבוקר הבחנתי בזיקוקים מרחוק (שהתבררו למעשה כרקטות-א.א.) ואבא שלי מיד אמר לי להתחיל לרוץ".
דניאלה ואביה מצאו מחסה אצל קבוצה של 40 איש, אך חמאס השליך רימון פנימה והרג רבים, כולל אביה. היא וניצולים אחרים נהגו לכסות את עצמם בדם מהגופות סביבם והעמידו פנים שהם מתים. הם נשארו במצב זה במשך כמה שעות עד שהגיעה עזרה.
האמן תומר פרץ, בן 41, תושב לוס אנג'לס ב-18 השנים האחרונות, היה בישראל לביקור משפחתי כשמתקפת הטרור החלה. כיוצא צה"ל עם שנתיים שירות בעזה, הוא לא היסס להצטרף לזק"א, ארגון התנדבותי המתמחה באיסוף גופות לאחר פיגועים בישראל ובזיהוי הקורבנות. פרץ שיתף ממקור ראשון בחוויותיו מהזוועות שחווה זמן קצר לאחר הטבח. לדבריו, "היינו עדים למראה של נשים גוססות ברחובות, אנשים שנורו בפנים ונותרו ללא זיהוי, וגופות שרופות. אני כל הזמן שומע סיפורים שלא היו תינוקות ערופי ראש – אתם צוחקים עלי? ראיתי תינוק עם גרזן נעוץ במוחו, והיו הרבה תינוקות שערפו את ראשם. נאלצנו לאסוף חלקי גופות אחרי שחמאס השחית אותן. אנשים רבים עברו עינויים לפני מותם, עם אצבעות וחלקי גוף אחרים קטועים. בשלב מסוים מישהו הושיט לי שקית ניילון קטנה ובה שרידי תינוק שרוף, ואחד המתנדבים אמר עליה את תפילת הקדיש".
פרץ היה מעורב באיסוף הגופות הן בקיבוץ בארי והן באתר הפסטיבל, וציין כי ריח הדם היה בלתי נשכח. לדבריו, "הריח היה כל כך חזק שאפשר היה לזהות אותו ממרחק של קילומטרים. שום מסכה לא תוכל להגן עליך מפניו".
השחקן נתנאל בוזוליץ', הידוע בזכות תפקידו ב"יומני הערפד", אינו יהודי, אך הפגין תמיכה חזקה בישראל. הוא התמודד עם התקפות מתמשכות מצד פרו-פלסטינים ברשתות החברתיות. למרות זאת, השחקן האוסטרלי נשאר איתן בהגנתו על ישראל באינסטגרם. עם זאת, המאמצים להשתיק אותו הצליחו בסופו של דבר, מה שהוביל לסגירת חשבון האינסטגרם שלו. בוזוליץ' טען כי אינסטגרם צנזרה את הפוסט שלו שחשף זוועות נגד ישראל ואמר: "ישראל נלחמת בשתי מלחמות, אחת נגד חמאס והשנייה על דעת הקהל. שיתפתי רק צילומים בזמן אמת שהופצו ברשתות החברתיות".
יתר על כן, לא רק אינסטגרם אלא גם טיקטוק נקטה צעדים נגד בוזוליץ'. טיקטוק טענה כי שיתף מידע כוזב והסיר סרטון שפרסם, ובו נראה ילד ישראלי שנחטף על ידי חמאס ונלקח לעזה. "חמאס והתעמולה הפרו-פלסטינית טובים מאוד במניפולציות ברשתות החברתיות. הם מכירים את כל הכלים והטכניקות ואני חושב שהעם האמריקני לא יכול לשבת בחיבוק ידיים ולהבין שלא מדובר בסבתות בטקסס שמדווחות על החשבונות שלי, אלא מדובר בקבוצות של אנשים שיודעות שהקרב שמתנהל בשטח בישראל, הוא גם במלחמת מידע".
דימיטרי קרמאני, מייסד שותף של Bulletproof Israel, סיפר בראיון שערכתי אתו לאחר האירוע על התמיכה הגורפת של הקהילות היהודיות בארה"ב. עם זאת, הוא גם הזהיר את התורמים לבדוק היטב מה הם שולחים לצה"ל מאחר ופריטים רבים נמצאו כלא עומדים בסטנדרטים של צה"ל. הוא הסביר: "אנשים רכשו פריטים כמו אפודי מגן ולוחות קרמיקה מתוך כוונה אצילית להגן על חיילי צה"ל, אך כשהגיעו לישראל, פריטים אלה לא עמדו בדרישות צה"ל או שהיו בצבע הלא נכון כזה שחמאס משתמש בו. זה גרם למיליוני דולרים לרדת לטמיון".
מומלץ לשלוח תרומות כספיות או לבדוק עם צה"ל לפני רכישת פריטים המיועדים לשימוש החיילים.
בעוד שארגון "Bulletproof Israel", כארגון ללא מטרות רווח, אינו יכול לרכוש ציוד צבאי, הוא יכול להקצות כספים לפריטים אחרים לתמיכה בצה"ל ובנפגעי המלחמה. קרמני הצהיר: "אנחנו יכולים לספק ציוד רפואי, חוסמי עורקים, ערכות עזרה ראשונה ולתמוך במאמצי שיקום הקהילה. הפוקוס שלנו יהיה על מאמצי הסיוע השונים".
קרמאני, כמו רבים מהמעורבים במאמץ לגייס כספים עבור ישראל, סיפר כי הוא בקושי ישן מאז הפיגוע הנורא בישראל. "אנחנו חולקים לב אחד, וכשאחד מאיתנו סובל, כולנו מתאבלים יחד. הטרגדיה הזו משפיעה עמוקות על ליבנו ונפשנו ונעשה כל שביכולתנו כדי לעזור לישראל מכאן".
לאינפורמציה נוספת:
bulletproofisrael.org