יכול להיות שב-2024 עדיין יש תינוקות שהולכים לישון רעבים?
יש קשר מאוד הדוק בין תינוק שלא אוכל את מה שהגוף שלו זקוק לו, לילד שגדל עם בעיות בריאות קשות. גם אם בשנה השנייה לחייו המצב הכלכלי בבית טוב ומאפשר לו לקבל תזונה נכונה, הנזק כבר נעשה והוא לא ניתן לתיקון.
26,000 תינוקות בשנה הראשונה לחייהם חיים מתחת לקו העוני בישראל. מה אפשר לעשות עם כזה נתון שחותך את הלב לחלקים קטנים? גלי ניצן היא הבעלים של פרוייקט תינוקות של החיים. פרוייקט שעובד בישראל כבר כמעט חמש שנים ובנה לעצמו צי של למעלה מ-7,000 מתנדבים ו-35 נקודות חלוקה לרוחבה ולאורכה של מדינת ישראל.
אז איך זה הגיע ללוס אנג׳לס? הכל התחיל מכך שגלי, שביקרה באותו זמן בלוס אנג׳לס שלחה הודעה פרטית לטליה פריאל והשתיים הצליחו להיפגש באותו יום.
״שמעתי בהערכה ובהערצה על כל הפרוייקטים של גלי, על סיוע לזקנים, לניצולי השואה וכו׳. וברגע שהועלה נושא התינוקות הרעבים על השולחן הבנתי שנפלתי בפח. לא יכולתי לעזוב את הנושא. הלב התכווץ״.
בתה היחידה של טליה, שירה, הייתה אז בהיריון הראשון שלה, מה שהפך את כל הנושא הזה לרגיש בהרבה.
באותה פגישה, טליה ביקשה בעיניים דומעות מגלי להבטיח לה שביום שהיא תפתח סניף בלוס אנג׳לס שיסייע לתינוקות רעבים של אמהות ישראליות, היא תודיע לה, כך שתוכל לקחת חלק בעשיה. "ידעתי שגם בקהילה הישראלית המקומית כאן, יש נשים שמגדלות תינוקות בקושי כלכלי רב" מספרת טליה.
וכך, במשך שנה וחצי נרקם לו קשר של שיחות ומפגשים בלוס אנג׳לס ובישראל.
״למדתי את הנושא והלכתי בעצמי למשפחות בישראל שהמצב הכלכלי שלהן מאתגר ביותר", מספרת טליה "כאלו שמקבלות ארגז מדהים שמכיל את כל מה שהתינוק צריך״.
ביום ראשון בערב, פברואר 18, מירי חייקין ארחה בביתה את אירוע ההשקה של פתיחת הסניף בלוס אנג׳לס.
את האירוע הובילו גלי ניצן המנהלת העולמית וטליה פריאל מנהלת תינוקות של החיים, מערב ארצות הברית. היו שם חברי ההנהלה של הפרוייקט: עורכת הדין שני גבאי, עדי דרורי, רחל מדר, שירה אור, חנה לבני, דפנה כץ, איילת חנינה, שירן שפיץ, ריטה גולדשמיד ואלישע פורת.
אורחת מיוחדת הייתה השחקנית שני אטיאס ששיתפה את המשתתפים בסיפור הלידה שלה. חוויית לידה ראשונה עם קורונה ושאר אתגרים.
טליה מבקשת להוסיף ״זה הרגע לעצור שניה ולהגיד תודה רבה לעשרות נשות הקהילה המקסימה שלנו שבאו בערב כל כך חורפי והצטופפו איתנו בכדי לשמוע על הפרויקט הכל כך חשוב זה ולהיות שותפות לדרך״.
המוזמנות התפנקו עם המעדנים של ״ פאסיפיק״, קצת יין טוב… והופעה של מור חן סטנדאפיסטית מוכשרת מישראל ושירן בנתורה, מנהלת קהילת ״וומיז״ שהתנדבה והצחיקה עם קטעי הומור מקוריים.
אז איך זה עובד אתם שואלים?
אם מישהו מכם יודע על אמא לתינוק בשנה הראשונה של החיים שלו שמתמודדת עם קושי כלכלי, היא מוזמנת להתקשר למשרדנו.
כל חודש, אנחנו נשלח אליה ארגז עם: סוג תחליף החלב המועדף עליה, המידה של הטיטולים ועוד.
למי שמבקש לדעת איך אפשר לקחת חלק ולהיות שותפים ב״תינוקות של החיים״ אל. איי: אפשר מאוד לסייע לנו באריזות ובמשלוח לבתים. התארגנה קבוצה של מטפלות, לייף קואצ׳. כאלה שיכולות לתת מענה ליולדת שאולי נמצאת לבד, שאולי קצת בדיכאון של אחרי לידה. ״סבתא מאמצת״- הן נשים מקסימות שפעם בשבוע הולכות לבקר את האמא, קצת לשיחה ואולי להחזיק את התינוק ולאפשר לה להיכנס חצי שעה לאמבטיה. אפשר סתם לשבת איתה ולשתות קפה ביחד.
כמובן שהארגזים האלה עולים כסף והרבה. ולכן יש בהחלט אפשרות לאמץ תינוק, לשלם את העלויות שלו לשנה אחת.
$149 בחודש, עלות של ארגז בסיסי, כפול 12 חודשים. אפשר גם תרומה חד פעמית שלא קשורה בהשתתפות חודשית. טליה מבהירה שהתרומות הן לנשים ישראליות המתגוררת בקהילה בלוס אנג'לס.
מספר טלפון במשרד: 818-815-1119
Talia Priel ״מדברים ישראלית״ חינוך. תרבות. קהילה