ביום ראשון ה-12 ביוני, התקיים באודיטוריום גינדי אירוע בסימן אחדות. הערב התקיים במעמד הקונסול הטורקי, סינאן קוזום, וכל הכנסותיו נתרמו לתמיכה ביוניסף למען ילדי אוקראינה. מכון יונוס אמרה, המפעיל למעלה מ-62 מרכזי תרבות ב-52 מדינות, פועל לקידום מודעות לתרבות הטורקית ולחיזוק אחדות תרבותית באמצעות שלום ואהבה. המכון חבר לתזמורת הסימפונית היהודית של לוס אנג'לס בהנהלתה ובניצוחה של ד"ר נורין גרין. המנצחת הוכרה ב-2020 על ידי מגזין Musical America כאחת מ-30 אנשי השנה המקצוענים המובילים. ד"ר גרין היא גם המייסדת של המקהלה הקהילתית היהודית של לוס אנג'לס – LAJS.
שותפה נוספת להפקה היתה Apricot Music & Arts, תנועה תרבותית המבוססת על אמנויות הבמה, שנוסדה על ידי האמנית והפסנתרנית המחוננת ד"ר עיישה טאשפינר גטניו, המופיעה ברחבי העולם. התנועה מוקדשת לפיתוח הבנה ותקשורת בין תרבויות ולבניית קהילות גלובליות של הרמוניה. פרויקט 'משמש הזהב' חושף את המסורת המוזיקלית בין-תרבותית במורשת המוזיקלית של התקופה העות'מאנית, על ידי ביצוע והקלטה של יצירות ייחודיות של מוזיקאים עות'מאניים-ארמנים, יוונים, יהודים וטורקים. הנושא השנה הוא 'מפטירים', שיתוף פעולה בין מיסטיקנים יהודים לבין סופים מוולניים. מקהלות אלו הופיעו לראשונה במאה ה-18 באדירנה, איסטנבול של היום. רפרטואר המפטירים הושר בשבת ונחשב לשכיית חמדה תרבותית ודתית של קהילת יהודי טורקיה.
היצירה שפתחה את הערב השכינה (Aşkına) נכתבה ע"י שרון פרבר, מלחינה לקולנוע, טלוויזיה וקונצרטים. היצירה נעה בין השפעות מוזיקליות מסורתיות, מערביות ומזרח תיכוניות, ומביאה למיזוג של השפות עברית, אנגלית וטורקית. Aşkına, המילה הטורקית לאהבה, מאגדת את הרצון להבנה, סובלנות, קבלה ושלום בין כל העמים. המילה משלבת גם את המילה העברית "שכינה", שמשמעותה "מגורים" וכן נוכחות אלוהית. את היצירה פותחות הנשים במקהלה בשירת א-קפלה של הפסוק הראשון בתנ"ך. אליהן מצטרפים שאר המקהלה והתזמורת, עם קלרינט בסגנון כליזמר, שירת חזנות, מזרח תיכון, חליל ניי, עוד, וכלי הקשה. בחלק האחרון של היצירה, שרה סולנית סופרנו תפילה אחרונה בליווי המקהלה והתזמורת. כולם מסיימים במילה המבטאת רצון אוניברסלי: "אמן". עומאר פארוק טקבילק, הוירטואוז העולמי שהופיע בישראל בחודש שעבר, ניגן על ניי ועוד, פרדי שיפטן, הגיטריסט הקלאסי הבינלאומי בגיטרה, MB גורדי הידוע על כלי הקשה אתניים, יואב פסחוביץ בבס, LAJS Chorale, הסופרנו אודרי יודר והטנור ג'רמי אייכברג.
יצירות נוספות שבוצעו היו La Rosa Enflorence (מנגינת "צור משלו אכלנו"), Gulpembe, Gole Gandam, בביצוע קלואי פורמורדי, אמנית עטורת פרסים ממוצא פרסי, ששרה וניגנה בכינור. היא לוותה בנגינת עוד של אשר שאשו לוי, רב-אינסטרומנטליסט, חזן, מחנך וחוקר המסורת הספרדית, המופיע ברחבי העולם עם 'אנסמבל ארם צובא' שהקים. ג'ים גריפו היה על הקאנון. את חלקו הראשון של הערב חתמה התזמורת בביצוע 'ריקוד אברהם' של נביל עזאם, שחדי האוזן שבקהל זיהו בו את "אברהם אבינו" של יהורם גאון בלאדינו. חזרנו לאולם לקונצ'רטו לפסנתר מס' 1 מאת אולבי ג'מאל ארקין, עם ד"ר עיישה טאשפינר גטניו על הפסנתר. את 'יאן יאנה' של ארברק ארילמז, ואת תפילת "חדש ימינו כקדם" ביצע החזן חיים מזרחי, יליד טורקיה שהיה החזן בבית הכנסת ההסטורי המפורסם 'נווה שלום' באיסטנבול. מסע למחרוזת שירי אהבה, המבוסס על מנגינות מאת יונוס אמרה, ו'גיזמלי', חתמו את התוכנית האמנותית, עם הרקדן הסופי ודאט גורסוילו.